Anakart üzerindeki donanımın tamir ücreti

DeaDZooM

Kilopat
Yer
Fethiye
Daha fazla  
Meslek
Gıda Mühendisi.
Öncelikle merhaba.

Laptop ekranımdaki Flex kabloyu anakarta takarken anakarta zarar vermemin üzerine tamirciye gönderdim.

Hatta bunun konusunu daha önce açmıştım bkz: LİNK

Resimdeki parçanın yandığını ve değişmesi gerektiğini fiyatında 1500 TL olduğunu söyledi.
Bilen bir bilir kişi varsa yardımcı olabilir mi?

Laptop: MSI GP62 Leopard Pro.

Dosya Ekleri

• 2.jpg
    2.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 74
  • 1.jpg
    1.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 71
BGA Söküm yapan çoğu servis değiştire biliyor.

Kullandıkları çoğu cihazı gördüm BGA veya CGA zaten chipset yandığı için 1 dakika içinde 400-500 arası bir ısıyı yavaşça verip hızlıca sökecekler.

Sökülen Chipset yerine yenisini Reballing yapacaklar (toplu lehim olduğu için yopları yerine kalıplar ile oturtuyorlar) sonra ısıyı verip bakır bir tel biraz lehim makinesi ile yenisini oturtcaklar.

Chipset yanmış.

MSI servisine vermen daha iyi olabilir. Normal bilgisayarcı bunu değiştiremez.

@DeaDZooM Chipseti yanmış cihszın.

Tamiri zor bir parça yapabileceğini sanmıyorum.

Çünkü, FCBGA kalıp lehim kullanan bu gömülü bileşenlerin değişimi için BGA veya CGA gibi evrensel yüksek ısı üreten özel cihazlar kullanılıyor.

BGA Söküm yapan çoğu servis değiştire biliyor.

ama bana chipset demedi ekranla alakalı bi parça dedi sonrada bu resmi attı. Chipset ve yapacaklarını söylüyorlar. 1500 TL uygun mu sizce :& Konu başındada durumun nasıl gerçekleştiğini anlattığım link koydum.
Çoğu mahalle bilgisayarcısında bu alet olmaz. Çok pahalı.
Fethiyede mahalle tamircisine verdim adam izmire gönderdi orda yaparlar diye.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı