Anakart üzerindeki işlemci soketi nasıl temizlenir?

Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla pinlere baktık ama macun kurumuştu sprey olmadan çıkaramayız dedi. Zaten siz de o kadarından bir şey olmayacağını söylemiştiniz. Biz de işlemciyi takıp termal macunu tekrar sürdük. Eve geldiğimde bilgisayarımı başlattım şu an bir sorun yok gibi gözüküyor. @Efe Hakan Çetinkaya dediğiniz gibi SATA girişini de değiştirdik. Kalan macun bir problem yaratır mı bilmiyorum. Onu da bir ara spreylerle temizlemek lazım.
Ama sistem hala bir tık yavaş çalışıyor. Bu yüzden olabilir mi?
Ekran Alıntısı.JPG

Son düzenleme:
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla pinlere baktık ama macun kurumuştu sprey olmadan çıkaramayız dedi. Zaten siz de o kadarından bir şey olmayacağını söylemiştiniz. Biz de işlemciyi takıp termal macunu tekrar sürdük. Eve geldiğimde bilgisayarımı başlattım şu an bir sorun yok gibi gözüküyor. @Efe Hakan Çetinkaya dediğiniz gibi SATA girişini de değiştirdik. Kalan macun bir problem yaratır mı bilmiyorum. Onu da bir ara spreylerle temizlemek lazım.
Bir problem yaratmaz rahat ol. Termal macun miktarı az olsun yeter.

Dosya Ekleri

• 10112019.jpeg
    10112019.jpeg
    30,5 KB · Görüntüleme: 73
Tamam işlemci fan vs fazla sök tak işlemine gelmez. Kalp gibi düşün. Sorun vermez inşallah.

Kaç senelik konu ama çok merak ettim: Nasıl sök tak işlemlerine gelmiyor? Ben overclockla uğraşan kişilerde gördüğüm kadarıyla sürekli yeni işlemciler takıp çıkartıyorlar ama hiçbir sorun olmuyor. Fan da aynı şekilde bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Acaba siz bilgisi olmayan arkadaşlar için mi öyle söylediniz? Bozabilir o yüzden çok uğraşılmaması, dert edilmemesi gerek bir konu şeklinde?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı