Anakart ve Ekran Kartı İçin MSI mı ASUS mu?

MSI mı ASUS mu?

• MSI

Oy: 60 60,6%
  • ASUS

Oy: 39 39,4%

• Oy verenlerin toplamı
    99
Asus M5A97 R2.0, MSI 970A-G46'ya göre daha üstün bir ana karttır.
MSI 970A-G46'nın rakibi Asus M5A97 LE R2.0'dır.

neye göre daha üstün, anlamadım
asusun fx serisi amd 970 chipsetli anakartlarından M5A97 pro yada evo ancak MSI 970A-G46 ile eşdeğer olabilir.
M5A97 Le R2.0 ancak MSI 970A-G43 ile eşdeğer olabilir. Hatta sahip olduğu özellikler ondan az bile.
Le R2.0 OC için de uygun değil. İşlemci power için 8 pin değil 4 pin Fx serisi işlemci kullanıpta OC yapmadan olmaz. O zaman zaten niye fx serisi alalım?

en iyi asus kalite performans soğutma sessizlik çünkü şöyle msi diyenler msi neden hep soğutmaya yönelik çalışmalar yapıyo çünkü kart çok ısındığı için asus için kartın ısınması söz konusu olmadığı için o kadar soğutmanın üzerinde durmuyo ama soğutması da çok iyi bence

Son düzenleme:
ASUS iyidir ama MSİ daha avantajlı ve tasarım olarak daha güzel. Ayrıca anakart biosu türkçe. ASUS donanım konusunda bayağı kaliteli ama GAMİNG

en iyi asus kalite performans soğutma sessizlik çünkü şöyle msi diyenler msi neden hep soğutmaya yönelik çalışmalar yapıyo çünkü kart çok ısındığı için asus için kartın ısınması söz konusu olmadığı için o kadar soğutmanın üzerinde durmuyo
İçindeki parçaların hepsini NVİDİA veya AMD kendi üretiyor. Yani ikisininde içi aynı. MSİ daha çok ısınır diye bir şey yok. Bu firmaların amacı ekran kartlarına soğutma sistemi tasarlamak zaten. İçerlerinde oluşan farklar var mı ? Var. Bu farklar sadece tasarımlara ( Twin Frozr V , Strix ) bağlı olarak oluşur. Bazı modellerde ASUS iyidir bazısında MSİ iyidir. Ki son zamanlarda MSİ tavan yapmış durumda bence.

peki asus nedn pahalı söyle
Orası ayrı bir dünya. Bazı modelleri MSİ'dan ucuzken bazıları aşırı pahalı. Fakat söylediğim gibi içleri hiç farklı değil. ASUS biraz daha kaliteli malzeme ile yapılır. Fakat performansa etki etmiyor bu. ASUS GTX 750 Ti OC STRİX ile MSİ 750 Ti OC Gaming arasında neredeyse fark yok. Tek farkı fiyat. Evga daha ucuz olur bu konularda çünkü Türkiye pazarına gireli fazla olmadı. Ama ASUS yıllardır bizimle. Fanboyları ve artık ASUS'ten şaşmayan kitle olunca fiyatı da artıyodur diye tahmin ediyorum. Ama 4 yıl ASUS kullandıktan sonra MSİ'ı görünce keşke hep bunu alsaymışım dedim.

Orası ayrı bir dünya. Bazı modelleri MSİ'dan ucuzken bazıları aşırı pahalı. Fakat söylediğim gibi içleri hiç farklı değil. ASUS biraz daha kaliteli malzeme ile yapılır. Fakat performansa etki etmiyor bu. ASUS GTX 750 Ti OC STRİX ile MSİ 750 Ti OC Gaming arasında neredeyse fark yok. Tek farkı fiyat. Evga daha ucuz olur bu konularda çünkü Türkiye pazarına gireli fazla olmadı. Ama ASUS yıllardır bizimle. Fanboyları ve artık ASUS'ten şaşmayan kitle olunca fiyatı da artıyodur diye tahmin ediyorum. Ama 4 yıl ASUS kullandıktan sonra MSİ'ı görünce keşke hep bunu alsaymışım dedim.
peki şuan ki ekran kartı modelin ne

sen her iki markayıda kullandın performans olarak aynılar ama sence dürüstçe hangisi daha kaliteli hangiside biraz daha önde söyle

peki şuan ki ekran kartı modelin ne

sen her iki markayıda kullandın performans olarak aynılar ama sence dürüstçe hangisi daha kaliteli hangiside biraz daha önde söyle

MSİ'ın yazılım olarak büyük bir avantajı var. Sakın ASUS'de de var falan demeyin Afterburner hepsinden iyi çalışıyor. Telefondan bile O.C. edebiliyorsun. ASUS daha sağlam ( Fiziksel olarak ) bir marka. Ama MSİ işi yazılımla tam uyumlu hale getirmiş. Eğer iş, programlama, grafik tasarım gibi işler yapacaksanız ASUS alınmalı. Çünkü uzun ömürlü dayanıklı bir kart ihtiyacınız olur bu durumlarda. Ancak iş oyuna gelince ASUS'ün teknolojileri yeterli değil bence. Ya da yeterli olup MSİ'ın gerisindedir. Ben her zaman MSİ tercih ederim. Konsol ( PS4 ) kullandığım için aldığım en iyi kart GTX 960 4G oldu. Benim PC'yle fazla oynamıyorum kartıda arada bir kuzenime verdim zaten. Şu an MSİ 750 Ti kullanıyorum.
Uzatmadan sadede geleyim. Oyun için MSİ, tasarım için ASUS diyorum. Şu yıllar içinde MSİ'ın her modeli alınabilir. Gerisi sizin zevkinize kalmış.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı