Anakart ve işlemci değiştirmek zor mu?

Daha fazla  
İşlemci değişmem lazım ve dolayısıyla Intel ölü soket ürettiği için anakart da değiştireceğim. Daha önce hiç anakart değiştirmemiştim, hangi kablo nereye takılacağını falan bilmiyorum. Hadi kabloları yerini falan ezberlesem yaparım ama dün eski anakart ve işlemcimi denerken işlemci takılan yerin daha tırnağımın değmesiyle yamulduğunu fark ettim ve iyice korkmaya başladım. YouTube'dan falan bakarak yapılır mı? Çünkü aldığım malzemelerin çöp olmasını istemiyorum, yoksa riske atmayayım mı? (anakart ve işlemci montajı hariç diğer parçaları takabiliyorum).

Hayatimda hic bilgisayar kurmamisken YouTube'tan izledigim bir uygulamali rehber isimi gordu. O kadar zor degil.

Tek yaptigim hata ekran karti sabitleme yerini pense ile parcalamak olmustu 💔

Bağlantı aşamalarının videoları genelde YouTube'da mevcut ancak oldu ki aldığınız anakart için bir video bulamadınız diyelim videoda bahsedilen bölüm isimleriyle aynı yerlere takarak hareket etmeniz yeterli olacaktır. Şahsen hiçbir anakart montajı bilgim yokken YouTube üzerinden bakarak yapmıştım.

İşlemci değişecek ve anakartta değişecekse direkt AMD'ye geçmeni öneririm. İşlemci takması aslında zor değil yavaşça soketin olduğu yere işlemciyi bırak ve hafifçe sağ sola kaydırmayı dene kaymıyorsa oturmuş demektir. Kilidini kapatır soğutucuyu takarsınız. Geri kalanları da ya videolardan ya da bilen biri ile yapılabilir. Recep Baltaş'ın bir çok videosu var hangi kablo nereye takılır isimli oralara bakarak yapabilirsiniz.

Bağlantı aşamalarının videoları genelde YouTube'da mevcut ancak oldu ki aldığınız anakart için bir video bulamadınız diyelim videoda bahsedilen bölüm isimleriyle aynı yerlere takarak hareket etmeniz yeterli olacaktır. Şahsen hiçbir anakart montajı bilgim yokken YouTube üzerinden bakarak yapmıştım.

Evet Arif Bey'in dedigi gibi o kisiden izleyip yapabilirsiniz isim vermeyelim

Yapılabilir ama elin beceriksizse yani bu tarz şeyleri daha önce hiç yapmadıysan bence yapma.

Bence yapılır hocam ya kolay.

Biz arkadaşa sadece anlatarak yaptırmıştık. Anakart için 1-2 vida sıkıyorsunuz, işlemciyi üzerine koyuyorsunuz ve bitti. Aldığınız malzemeler çöp olmaz. Her kablonun takılacağı tek bir yer var genellikle. YouTube'da videoları var bol bol.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı