Anakarta fan bağlamak anakartı zorlar mı?

Eudaimonia

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Galax RTX 4060 TI 8 GB OC
Intel Core i5-12400F
2x16 Corsair RGB Pro 3200 MHZ DDR4
ASUS Prime H-610M-K D4 ARGB
Samsung 970 Evo Plus 1 TB M2 SSD
Starryfort SF21 RGB Tempered Glass mini-Tower ATX PC case
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Benim kasamda toplam 6 adet fan var. Öndeki 3 tanesi ve arkadaki 1 egzoz fanı Molex şeklinde bağlı.

Diğer üstteki 2 fanım ise anakarta bağlı şekilde çalışıyor. Geçen gün bir abim benim sistemime bakıp bu 2 fanı da Molex şeklinde dönüştürücü al ve güç kaynağına tak anakartını yorma dedi. Fakat Molex olursa hızı ayarlanmaz diye biliyorum. Ve anakartı gerçekten ne kadar zorlar bilemedim. Sizce böyle kalmalı mı yoksa Molex şeklinde güç kaynağına bağlamam daha mı mantıklı?

Zorlayacağını düşünmüyorum. Anakartın aşırı eski değilse. Molex olarak kullanmana gerek yok dediğin gibi hız ayarı yapamazsın gece kullanırken fan sesi rahatsız eder falan.

Arkadaşlar selam. Benim kasamda toplam 6 adet fan var. Öndeki 3 tanesi ve arkadaki 1 egzoz fanı Molex şeklinde bağlı.

Diğer üstteki 2 fanım ise anakarta bağlı şekilde çalışıyor. Geçen gün bir abim benim sistemime bakıp bu 2 fanı da Molex şeklinde dönüştürücü al ve güç kaynağına tak anakartını yorma dedi. Fakat Molex olursa hızı ayarlanmaz diye biliyorum. Ve anakartı gerçekten ne kadar zorlar bilemedim. Sizce böyle kalmalı mı yoksa Molex şeklinde güç kaynağına bağlamam daha mı mantıklı?
Bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etsin isterseniz bir adet harici güç alan fan hub alabilirsiniz. Molex veya Sata ile güç alır, pvm girdiside bu kontrolcüye bağlanarak hız ayarıda yapılır.

Bir sorun yaratacağını sanmıyorum ama içiniz rahat etsin isterseniz bir adet harici güç alan fan hub alabilirsiniz. Molex veya SATA ile güç alır, pvm girdiside bu kontrolcüye bağlanarak hız ayarıda yapılır.

Hocam biraz daha detaylı anlatabilir misin? Pvm nedir bilmiyorum. Bir de dediğin ürünün linkini atıp ve nasıl yapılacağını gösteren bir video varsa paylaşırsan sevinirim.

Hocam öncelikle elinizdeki fanların girişleri nedir hangi slota takılı?

1730158077552.jpeg

Fanlar bunlar hocam. 4 pinli. Anakarttaki fan girişine çoklayıcı takmıştım ona bağlılar.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-10-22 saat 20.43.25_bd4d22cc.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-10-22 saat 20.43.25_bd4d22cc.jpg
    157,7 KB · Görüntüleme: 13

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı