Anakarta RGB şerit led bağlantısı yapma

Daha fazla  
Merhabalar, halihazır kullanmış olduğu bilgisayarımdaki fanların kontrol edilemeyen RGB efektli LED ışıklarını anakart üzerinden kontrol edilebilir hale getirmek istiyorum. Anakartımda bulunan "RGB Header" isimli 4 pinli yuva ile bu ışıkları kontrol etmek gibi bir düşüncem var. Daha önceden fanlar ile üzerindeki ledlerini elektrik bağlantısını mini breadboard üzerinde ayırdım. Fanların içerisindeki LED'lerin gücünü molexten almaktayım. Aşağıdaki ürün ile bu düşündüğüm projeyi gerçekleştirebilir miyim? Fanların içerisindeki şerit LED 35 cm uzunluğunda.

Merhaba. Hocam, RGB şerid LED'inizin 5 mt' si eğer 2 amperden fazla akım çekmiyorsa (firma kataloglarından 5 mt' de çekilen amper değeri mutlaka öğrenilmeli) RGB Header 'a güvenle bağlanabilir. Ancak bu durumda yapılan bu bağlantıyla anakart için bir iç sıkıntısı olamaz. Kolay gelsin.

Merhaba. Hocam, RGB şerid LED'inizin 5 mt' si eğer 2 amperden fazla akım çekmiyorsa (firma kataloglarından 5 mt' de çekilen amper değeri mutlaka öğrenilmeli) RGB Header 'a güvenle bağlanabilir. Ancak bu durumda yapılan bu bağlantıyla anakart için bir iç sıkıntısı olamaz. Kolay gelsin.
Şerit LED elime daha ulaşmadı lakin yorumlarında ışığı güçlü olduğunu belirttikleri için 3 çipli olacağını düşündüm. Bunun üzerinden yaptığım araştırmada ise 1 metrede 1,2A akım çekiyormuş. Bende 2 metre kullansam 2,4A akım çeker diye düşünüyorum. Bu değer ise anakartın desteklediğinden fazla. Gücü molexten alsam nasıl bir yol izlemem gerekli?

Şerit LED elime daha ulaşmadı lakin yorumlarında ışığı güçlü olduğunu belirttikleri için 3 çipli olacağını düşündüm. Bunun üzerinden yaptığım araştırmada ise 1 metrede 1, 2A akım çekiyormuş. Bende 2 metre kullansam 2, 4A akım çeker diye düşünüyorum. Bu değer ise anakartın desteklediğinden fazla. Gücü Molex'ten alsam nasıl bir yol izlemem gerekli?

Kötü durur. Fanların RGB'si yetmiyor mu?

Kötü durur. Fanların RGB'si yetmiyor mu?
Amacım fanların renklerini kontrol etmek. Sabit gökkuşağı renginde yanıyor. Eğer bu şekil yapabilirsem anakart yazılımı ile kontrol edebilirim. Daha önceden fanları anakarta bağlayıp hızlarını kontrol etmek istediğim için molexten LED'lere ayrı bir elektrik çektim. Bütün bağlantıları breadboard üzerinden yaptım. Eğer yapmak istediğimi yapabilirsem görsel olarak daha güzel bir görüntü çıkar diye düşünüyorum.

Amacım fanların renklerini kontrol etmek. Sabit gökkuşağı renginde yanıyor. Eğer bu şekil yapabilirsem anakart yazılımı ile kontrol edebilirim. Daha önceden fanları anakarta bağlayıp hızlarını kontrol etmek istediğim için Molex'ten LED'lere ayrı bir elektrik çektim. Bütün bağlantıları breadboard üzerinden yaptım. Eğer yapmak istediğimi yapabilirsem görsel olarak daha güzel bir görüntü çıkar diye düşünüyorum.

Siz bilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı