Anakartı kaldırmadan gömülü klavye sökme

Mustea

Decapat
Katılım
30 Mayıs 2021
Mesajlar
225
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakartımda ki bir vidayı öyle bir sıkmışlar ki çıkmıyor çok da zorlamak istemedim hem anakarta hem de vidaya zarar vermemek için. Klavyem sorunlu olduğu için sökmem gerekiyor fakat gömülü klavye olduğu için anakartı kaldırmadan bu işlemi nasıl yapabilirim? Bu arada Aygıt Yöneticisi'nden klavyeyi kaldırmayı denedim olmuyor bende.
 
Sadece soketini söküp takmak istiyorsanız: Bilgisayarın alt kapağını açıp soketi çıkarabilirsiniz. Bilgisayarın klavyesini atarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Laptopa göre değişir.

Şöyle içinin fotoğrafını atayım umarım anlaşılıyordur fotoğrafta. Harici bir klavyem var laptopun klavyesinin girişini söküp o şekilde durmasını istiyorum. Kendine kendine tuşlara basıyor sıkıntı çıkartıyor.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220827_191719.jpg
    IMG_20220827_191719.jpg
    90,4 KB · Görüntüleme: 49
Anakart sizde alt kasaya sabitlenmiş. Benim laptopumda üst kasada olduğu için çıkarabiliyordum soketi. Vidaları açmaktan başka çareniz yok gibi duruyor.
Bütün vidaları söktüm fakat ortada büyük bir vida var o çıkmıyor. Başka bir çözüm yolu önerebilir misiniz acaba klavyeyi devre dışı bırakmak için?
 

Geri
Yukarı