Anakartımdaki 4 pin güç girişi yanmış

KadirDincerr

Hectopat
Daha fazla  
ASUS M5A78L-M anakartımın 4 pin ATX girişi yanmış. PSU'daki erkek pinler de aynı şekilde. Yerli ve yabancı forumlarda da aynı sorunla karşılaşanlar var. Sanırım bu anakartların kronik bir sorunu. Şimdilik yeni bir anakart alacak bütçem yok. Kalıcı veya geçici olarak tamiri mümkün müdür? Güç kaynağım 355 Watt ve sistemim için yeterli.

Hocam PSU yeterli derken pinler yandı demişsiniz. Tamir için araştırmak gerekiyor. Her yer yapmaz. Bazıları uğraşmaz. Bir de yapılan tamir ne kadar sağlıklı olur. Burası ayrı bir konu. Yaşadığın bölgede araştır derim.

Tesadüfe bak, benim 5 yıllık anakart. İlk defa kullanan birisi gördüm :) anakart tamir edilebilir bir bilgisayarcıda. PSU kablosu ise bir elektrikçide halledilebilir. Tabi maliyeti ne olur onu bilmem.

Anakart soket değişimiyle kurtarılabilir de başka bir sıkıntısı var mı onu bilemiyorum. Artık detaylı iş yapan bir tamirci arayacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı