Anakartın desteklemediği RAM takılırsa sistem resetlenir mi?

umt81

Kilopat
Daha fazla  
2021 Eylül'ün sonunda B550 anakart aldım fakat destek listesine bakmadan aldım. Elimdeki RAM'leri desteklemiyor anakart. Sistemim aşağıda yazıyor. Bilmek istediğim anakarta destek vermediği RAM takarsak resetlenmeye yol açar mı? Bu arada benim bilgisayarım OCCT ile yük bindirdiğimde ve oyun oynadığımda reset atıyor.

Anakart: MSI B550M-A Pro.
RAM: G.Skill Ripjaws siyah 2x8 GB 3200MHz.
GPU: Gigabyte eagle 3060 12 GB.
CPU: R5 3600.
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750W 80+ Gold.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
2021 Eylül'ün sonunda B550 anakart aldım fakat destek listesine bakmadan aldım. Elimdeki RAM'leri desteklemiyor anakart. Sistemim aşağıda yazıyor. Bilmek istediğim anakarta destek vermediği RAM takarsak resetlenmeye yol açar mı? Bu arada benim bilgisayarım OCCT ile yük bindirdiğimde ve oyun oynadığımda reset atıyor.

Anakart: MSI B550M-A Pro.
RAM: G.Skill Ripjaws siyah 2x8 GB 3200MHz.
GPU: Gigabyte eagle 3060 12 GB.
CPU: R5 3600.
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750W 80+ Gold.

Görüntü gelmez açtığında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimdeki RAM'leri desteklemiyor anakart.
Böyle bir şey yok. O listedeki RAM'ler o anakartla denenen RAM'ler. Piyasadaki bütün RAM'leri deneyemeyeceklerinden mütevellit orada bulunmayan RAM'ler de olacaktır. Elinizdeki RAM'ler DDR4 ise anakart bal gibi de destekleyecektir.

Böyle bir şey yok. O listedeki RAM'ler o anakartla denenen RAM'ler. Piyasadaki bütün RAM'leri deneyemeyeceklerinden mütevellit orada bulunmayan RAM'ler de olacaktır. Elinizdeki RAM'ler DDR4 ise anakart bal gibi de destekleyecektir.
öyle fakat bilgisayarımı resetlenmeden dolayı tamire gönderdiğimde ramlarimi anakartımın desteklemediğini tekrar bir resetlenmede anakartın desteklediği ram ile deneme yapmam gerektiğini söyledi.

Kimmiş bu tamirci? Dediğim gibi, bu desteklememe durumu çok eski anakartlarda kaldı. RAM değiştirince sorununuz düzelse bile bunun sebebi RAM'lerin desteklenmemesi değil, hatalı olması olacaktır.

Şimdi burada anket açıp sistemini sorunsuz kullananlardan anakart ve RAM bilgilerini istesek eminim ki bir sürü "desteklenmeyen" kombinasyon göreceğiz.

Gerekli cevap verildi gibi.

Kimmiş bu tamirci? Dediğim gibi, bu desteklememe durumu çok eski anakartlarda kaldı. RAM değiştirince sorununuz düzelse bile bunun sebebi RAM'lerin desteklenmemesi değil, hatalı olması olacaktır.

Şimdi burada anket açıp sistemini sorunsuz kullananlardan anakart ve RAM bilgilerini istesek eminim ki bir sürü "desteklenmeyen" kombinasyon göreceğiz.
Bu tamirci incehesap.com teknik servisi yazdıklarım saçma gelebilir ama aylardır bu resetlenme ile uğraşıyorum ve ne yapcağımı bilmiyorum artık

Sizi başlarından savmak için yapmış olabilirler böyle bir şey. Elinizde başka RAM varsa deneyebilirsinz tabii. Ekran kartında veya PSU'da sorun olmasın? Resetlenme sorunu ile ilgili konu açarsanız bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır, müsait olursam ben de bakmaya çalışırım.

Sizi başlarından savmak için yapmış olabilirler böyle bir şey. Elinizde başka RAM varsa deneyebilirsinz tabii. Ekran kartında veya PSU'da sorun olmasın? Resetlenme sorunu ile ilgili konu açarsanız bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır, müsait olursam ben de bakmaya çalışırım.
konu açtım fakat çözüm getirebilecek bir arkadaş henüz olmadı. Resetlenmeden dolayı gpu cpu ve anakartımın sıfırını gönderdiler fakat sorunum hala devam ediyo psu test ettiler hala devam ediyor. Bu akşam arkadaşımın ramlerini alacağım baktım hala devam ediyo tekrar incehesapa göndereceğim.
resetlenme konusu : 3060 sistem kendi kendine resetleniyor

Technopat Haberler

Geri
Yukarı