Anakartın Hasarlı Olup Olmadığını Anlama

N4S

Hectopat
Merhaba, son birkaç gündür bit pazarlarını geziyorum ve gözüme çalışmayan bilgisayarlar takılıyor 60-100 TL aralığında (kasalı) olan. Genelde içlerini açıp bir bakıyorum ağır hasar olunca anlaşılıyor. Dün akşam gelirken iyice kafama takıldı bir tane aldım gördüğüm. Eve geldim içini açtım, iyice inceledim sonra fişe taktım. (Arada çıkmış birkaç kablo vardı onları taktım bu arada anakart üzerinde) Ama bilgisayar açılmadı. Biraz kurcaladıktan sonra anakartı incelemediğimi fark ettim. Sizce anakart üzerinde hasar olup olmadığını nasıl anlayabilirim dıştan bakarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok fazla bir şey anlamanız mümkün değil.

Kontrol edebileceğiniz bazı yerler:
Kondansatörler
403867

Görselde gördüğünüz üzere, soldaki zarar görmüş, sağdaki ise sağlam bir kondansatör örneği.

İşlemci yuvasındaki yamuk pinler
403868

Bunların dışında, RAM slotlarındaki pinler zarar görmüş olabilir. Kasadan gelen HD Audio kablosu, HDD ışığı kablosu gibi kabloların takıldığı pinler zarar görmüş olabilir vs.

@berk1937 Görseldeki kapasitörlerin ikisi de şişmiş. Fiziksel olarak hiçbir şişlik ve açılma olmamalı. Görsel bir belirti olmadan da ömrünü tamamlamış olabiliyor. Önerilerinize katılıyorum. Ufak bir ekleme yapayım dedim.
Fark ettim. Sadece çok dikkat edilmediğinde anlaşılmıyor diye bu fotoğrafı tercih etmiştim.

Görsel bir belirti olmadan bozulan kondansatör sonucu ben de sorun yaşamıştım zamanında.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı