Anakartın sitesinde olmayan RAM’i aldım çalışır mı?

çalışmama ihtimali sanırım %1 falandır. Ben aynı durumu yaşadım ama bir problem yaşamamıştım. Umarım sende yaşamaz sorunsuz kullanırsın.

Ben listede olmayan RAM kullanmıştım Dual Channel çalıştırmıyordu elimde ki Dual kit RAM'leri. Umarım aynı sorunu yaşamazsınız. Ben geri vermiştim anakartı.

O liste sürekli güncelleniyor mu peki. Ben güncellendiğini düşünmüyorum.
Oraya denedikleri ve sorunsuz çalışan bellekleri yazıyorlar. Yazılımsal bir durum değil deneme ile alakalı ve yeni bellekler deneyip listeyi güncellediklerini sanmıyorum. Ben o listelere hiç bakmadım ve daha üç sistemde de (Hepsi benim değil ama ben topladım.) bir sorun yok.

Oraya denedikleri ve sorunsuz çalışan bellekleri yazıyorlar. Yazılımsal bir durum değil deneme ile alakalı ve yeni bellekler deneyip listeyi güncellediklerini sanmıyorum. Ben o listelere hiç bakmadım ve daha üç sistemde de (hepsi benim değil ama ben topladım.) bir sorun yok.

Yani haklısın. Aldığım RAM'in çalışmaması için tek bir sebep yok bence. Yoksa üzerine sadece Intel ibaresi koymaları lazım :)

Arkadaşlar merhaba,

Benim de bu konuya benzer bir sorum olacaktı, benzer konular olduğu için ayrı bir konu açmak istemedim.

Ben de Kingston HyperX 8 GB 3000 MHz RAM modelini aldım.

Anakartım MSI B360 GAMING Plus modeli işlemcimde i5 9500 3.0GHz. MS B360 modeli uyumluluk listesinde benim aldığım RAM modeli yok ama DDR 4 modelerini desteklediği için çalıştırır diye umuyorum?

Ayrıca anakartım ve işlemcim bellek hızı en fazla 2666 MHz destekliyor sanırım. Ben bu RAM'den sanırım 2666 MHz verim alabileceğim fakat uyumluluk sorunu yaşar mıyım?

Çalışır hocam fazla endişe etmeyin.

Yanlış bakmışım. Corsair'in sitesi bir farklı. Aldığınız RAM'ler 3200 MHz kadar çıkıyor. 3200 MHz'de çalışmayacaktır.

Intel ibareli işlemciyi Ryzen sistemimde kullanıyorum 😂
Bence bu biraz şans ile alakalı. Deneyip görmek lazım.

Hocam ne diyorsun Allah aşkına. Intel ibareli işlemciyi AMD sistemde kullanmak nasıl oluyor? İpucu ver de bizde yapalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı