Anakartta 4 pin, güç kaynağında 8 pin kablo bulunması

pcuser0102

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba hepinize iyi akşamlar,
RX570 4 GB Nitro+ ekran kartımı beslemesini düşündüğüm için Corsair Builder Series VS550 550W PSU CP-9020171-EU Fiyatı bu PSU'yu satın almaya karar verdim. Fakat benim anakartımda 4 pinlik yuva var. Aldığım PSU'da ise 4 Pinlik bir kablo bulunmuyor.
Ben anakartıma bağlantıyı nasıl gerçekleştirebilirim bu PSU ile? Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistemim şu şekilde:
G4560 CPU
RX 570 Nitro+ 4 GB GPU
Corsair 2400 MHz 8 GB RAM
ASUS Prime B250M-K ANAKART
Corsair VS550 550Watt PSU
GLORY Rampage 01 KASA

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
8 pin girişi 4 ve 4 olacak şekilde ayrılıyor gibi gözlemledim. Ayrıca kısıtlı ingilizcem ile anladığım kadarı ile adam da bunu ayırmak zorunda kalacağını çünkü anakartın 4 pinli olduğunu söylediğini düşünüyorum.
Büyük çentikler size bakacak şekilde bir sağından bir sloundan tutun. Sağdaki 4 pin ayrı bir parça soldaki 4 ayrı bir parça olduğunu bilerek birini aşağı doru çekerken birini yukarı doğru iktirin. Muhtemelen kızak şeklinde birbirine geçirilmiştir bu şekilde ayrılacaktır.
Yada videodan görebildiğim kadarı ile küçük çentik tarafında 2 tane çıkıntı var bunları biririne doğru bastırarak ayrılması sağlanıyor olabilir.
En kötü senrayo ile 6+2 olan pinli PCI-E kablosunu 8 pin haline getirmek için ne yapıldığına bakabilirsiniz. Aynı yöntem ile birbirine bağlanıp çıkarılıyordur.
Bir saniye ben şu ana kadar ürün elinizde diye değerlendirdim hep. Aldığım ürün diye dile getirdiğiniz için aksini hiç düşünmedim.
Bu urun cepte kalsın şimdilik, ben bakamiyor olsam bile bütçeniz dahilinde daha iyi bir PSU tavsiye eden çıkabilir.
Bu PSU'yu da forumda bir konu açmıştım ordan önerdiler. Kötü mü ki bu?

Kötülüğünden değil sordugunuz soru ile ilgili kesin cevap veremiyordum fakat zaten almış olduğunuzu düşündüğüm için deneme yapabileceginiz için rahattım. Birde her ne kadar yakından takip etmesemde corsair markasının bir serisinde kronik sorunlar ile ilgili yorumlar hatırlıyorum ama sizinki mi de bilmiyorum. Aerocool Kcas 600W bronze ile mukayese edildimi bu ürün açtığınız konuda. Sinerji firmasında yine 300 kusur TL ile satıldığını gördüm az önce. Yine High power Eco 600w bronze da sizin bütçelerle görünüyor. Bence diğer açtığınız konuda bu ürünlerin sağlamasını yapın, yine de Corsair olansa karar kafanız rahat olur.

Kötülüğünden değil sordugunuz soru ile ilgili kesin cevap veremiyordum fakat zaten almış olduğunuzu düşündüğüm için deneme yapabileceginiz için rahattım. Birde her ne kadar yakından takip etmesemde corsair markasının bir serisinde kronik sorunlar ile ilgili yorumlar hatırlıyorum ama sizinki mi de bilmiyorum. Aerocool Kcas 600W bronze ile mukayese edildimi bu ürün açtığınız konuda. Sinerji firmasında yine 300 kusur TL ile satıldığını gördüm az önce. Yine High power Eco 600w bronze da sizin bütçelerle görünüyor. Bence diğer açtığınız konuda bu ürünlerin sağlamasını yapın, yine de Corsair olansa karar kafanız rahat olur.
Corsair bildiğim bi marka olduğu için fiyatı da cazip geldi onu almaya karar verdim. Siz de kötülüğünden demiyorsanız sanırım linkini bıraktığım PSU yu satın alıcam.

Corsair bildiğim bi marka olduğu için fiyatı da cazip geldi onu almaya karar verdim. Siz de kötülüğünden demiyorsanız sanırım linkini bıraktığım PSU yu satın alıcam.
Açtığınız diğer konuda da yanlış gormediysem ürünü kimse tavsiye etmemiş siz kendiniz dile getirmişsiniz ve üzerine yorum gelmemiş. Bence acele etmeyip yorum alın.

Yanlış konuya mi bakiyorum bilmiyorum ama siz paylaşım yapmissiniz üzerine yorum gelmemis, bir kişi yazmis oda zaten sizden önce bir tavsiyede bulunmuş. Dediğim gibi corsairin bir serisinde sıkıntı var diye yorumlar hatırlıyorum, riske girmeyin, karşılaştırma yaptırın benim paylastiklarimla.

Yanlış konuya mi bakiyorum bilmiyorum ama siz paylaşım yapmissiniz üzerine yorum gelmemis, bir kişi yazmis oda zaten sizden önce bir tavsiyede bulunmuş. Dediğim gibi corsairin bir serisinde sıkıntı var diye yorumlar hatırlıyorum, riske girmeyin, karşılaştırma yaptırın benim paylastiklarimla.
RX 570 vs GTX 1050 Ti vs RX 580 - Technopat Sosyal burda sormuştum.
Sizin tavsiyeniz nedir? Bi link atar mısınız? Ben corsairi saglam bir marka diye düşünüyorum ondan almak istedim ama siz kötü derseniz sizin tavsiye ettiğinizi alırım.

Corsair tabi ki kötü bir marka değil sadece her markanın başına gelebileceği gibi sorunlu serileri olabiliyor. Böyle bir detayı hatırlıyorum, bir çok defa o seriden almayın dendiğini biliyorum ama tavsiye edildiğine göre bu bahsettiğim seri değil gibi görünüyor.
Yinede aşağıdaki ürün ile arasında hangisinin mantıklı seçim olduğunu sormakta fayda var.
Birde iş yerinde olduğum ve konunun da uzun olması sebebi ile çok detaylı bakamasam da sisteminizde sorun yaratacak tek donanım PSU değil gibi görünüyor. Elinizde o veya bu şekilde işinizi gören bir sistem var. PSU bütün sistemi taşıyacak olan donanım olduğu için almışken iyisini alıp ileride de sorun çıkarmayacak, değişim gerektirmeyecek bir tanesini almakta sakınca yok fakat diğer donanımlar için acele etmeyin bence. Elinizdeki sistemle gidebildiğiniz kadar gidin. Bu arada bütçe ayırmaya devam edin ve ileride güzel bir KDV indirimi ile birlikte bütün sistemi elden geçirin. Çünkü bu gün derme çatma alacağınız donanımlar darboğazdı bilmem neydi derken eziyet edecek gibi duruyor.
Aerocool 600W KCAS Plus Serisi 80+ Bronze

Corsair tabi ki kötü bir marka değil sadece her markanın başına gelebileceği gibi sorunlu serileri olabiliyor. Böyle bir detayı hatırlıyorum, bir çok defa o seriden almayın dendiğini biliyorum ama tavsiye edildiğine göre bu bahsettiğim seri değil gibi görünüyor.
Yinede aşağıdaki ürün ile arasında hangisinin mantıklı seçim olduğunu sormakta fayda var.
Birde iş yerinde olduğum ve konunun da uzun olması sebebi ile çok detaylı bakamasam da sisteminizde sorun yaratacak tek donanım PSU değil gibi görünüyor. Elinizde o veya bu şekilde işinizi gören bir sistem var. PSU bütün sistemi taşıyacak olan donanım olduğu için almışken iyisini alıp ileride de sorun çıkarmayacak, değişim gerektirmeyecek bir tanesini almakta sakınca yok fakat diğer donanımlar için acele etmeyin bence. Elinizdeki sistemle gidebildiğiniz kadar gidin. Bu arada bütçe ayırmaya devam edin ve ileride güzel bir KDV indirimi ile birlikte bütün sistemi elden geçirin. Çünkü bu gün derme çatma alacağınız donanımlar darboğazdı bilmem neydi derken eziyet edecek gibi duruyor.
Aerocool 600W KCAS Plus Serisi 80+ Bronze
Corsairi sipariş verdim ilgi ve alakan için çok teşekkür ederim elimden sadece beğenmek geliyor. Tekrardan çok teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı