Anakartta CPU ışığının yanmasının sebebi nedir?

tms1231

Centipat
Daha fazla  
Anakartımın üzerinde yanında CPU yazan bir LED bilgisayarı açtığımda yanıp sönüyor ve göruntü alamıyorum. Sizce sorun ne olabilir? Nasıl anlarım yardım edebilirseniz sevinirim.

Anakart: Gigabyte B760M DS3H DDR5
İşlemci: Intel i3 13100F

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi söküp geri takmayı denedin mi?
Bir de eğer çoklu prizdeyse tekli prize al öyle dene.

İşlemciyi söküp taktım ama değişmedi tekli prizi denicem şimdi.

anakartın işlemci iğnelerinden bazıları ezilmiş olabilir çıkarıp kontrol etnmeyi deneyin
Sorun yoktu baktığımda

İşlemciyi söküp geri takmayı denedin mi?
Bir de eğer çoklu prizdeyse tekli prize al öyle dene.
Tekli prizde işe yaramadı

Son düzenleme:
o ışığın yanması işlemcide hata olduğunu gösterir. hata öncesi işlemciyi söküp tekrar taktıysanız pinler yamulmuş olabilir. yada overclock denediyseniz falan işlemci yanmış olabilir. en nihayetinde cpu bozuk demektir. birde powerdan gelen işlemci besleme kablosunun ana karta takılı olduğundan emin olun, yada takıp çıkartın.

O ışığın yanması işlemcide hata olduğunu gösterir. Hata öncesi işlemciyi söküp tekrar taktıysanız pinler yamulmuş olabilir. Ya da overclock denediyseniz falan işlemci yanmış olabilir. En nihayetinde CPU bozuk demektir. Bir de Power'dan gelen işlemci besleme kablosunun anakarta takılı olduğundan emin olun, ya da takıp çıkartın.

Şu an bilgisayarı açtım fakat 100 derecelerde fan pinlerinden birisi tam oturmuyor ondan olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı