Anakart'ta DP girişi yok, monitörü nasıl 165Hz kullanabilirim?

Frodo5

Yoctopat
Monitörde DP girişi ve kablosu var ama Anakart'ta böyle bir giriş yok bu yüzden 165Hz yerine 144Hz kullanıyorum.
APU işlemci R5 5600G yani ekran kartım da yok.

Bu durumda 165Hz'yi kullanamayacak mıyım? Herhangi bir aletle falan yolu var mıdır 165Hz kullanmanın? Varsa bilindik yerlerden(Sinerji, İncehesap, İtopya, Trendyol vs) link verir misiniz satın alayım.

Anakart HDMI 2.1 desteklemiyor sanırım. Benim monitörüm HDMI 2.0 destekli 165 Hz bir monitör. Laptop HDMI 2.1 destekliyor ve HDMI kablo ile 165 Hz alıyorum. Sanırım sizin için 165 Hz almanın tek yolu harici ekran kartından görüntü almak olacak.

Anakart bu: ASUS Prime A520M-A 4800MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.

HDMI 2.1 var galiba emin değilim. DP kablosunu zorladım girmedi. Görüntü ayarlarında da en fazla 144Hz gözüküyor.

Anakart bu: ASUS Prime A520M-A 4800MHz(OC) M.2 AM4 mATX anakart.

HDMI 2.1 var galiba emin değilim. DP kablosunu zorladım girmedi. Görüntü ayarlarında da en fazla 144Hz gözüküyor.

Hmm kontrol ettim, anakart HDMI 2.1 destekli. DP kablosunu kesinlikle HDMI çıkışına zorlamayın. Monitör ayarlarından açmanız gerekiyor olabilir 165 Hz overclock'u.

Sanmıyorum hocam. Ama bence monitör ayarlarından 165 Hz'i aktive etmeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı