Anakartta RGB desteği önemli mi?

Spade427

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni PC topluyorum ve aklımda bir soru oluştu. Diyelim ki anakartta RGB ve JRAINBOW gibi pinler olmaz ise öndeki 3 fan renkli olmaz mı? Yani renkler için anakartım da mecburen RGB pin mi gerekiyor. Bu konularda pek bir bilgim yok biraz açıklayıcı anlatır mısınız?

Peki kontrolcünün kablosu var mı? Varsa nereye bağlayacağız?
Olur genelde, fanlar bi kontrolcüye bağlanır. Bu kablo PSU'ya bağlanır, güç alması için. Renkleri değiştirmen için de genelde kasa üzerinde bir buton olur, ona basar değiştirirsin. Benim anakartımda RGB portu yoktu ama ben Dark Guardian RGB kullanıyordum.

Hocam, zaten genelde kasa ile birlikte geliyor. SATA veya Molex bağlantısı ile çalışıyor. Fan bağlantıları yapılmış gelenler bile var. Kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

Olur genelde, fanlar bir kontrolcüye bağlanır. Bu kablo PSU'ya bağlanır, güç alması için. Renkleri değiştirmen için de genelde kasa üzerinde bir buton olur, ona basar değiştirirsin. Benim anakartımda RGB portu yoktu ama ben Dark Guardian RGB kullanıyordum.

Hocam, zaten genelde kasa ile birlikte geliyor. SATA veya Molex bağlantısı ile çalışıyor. Fan bağlantıları yapılmış gelenler bile var. Kumanda ile kontrol edebilirsiniz.

Kontrolcü PSU'ya bağlanır. Oradan da kasanın üzerindeki LED düğmesine.

Çok teşekkür ederim, sonunda benim dilimde anlatanlar varmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı