- RAM
- Kingston 2x8 Ram
- Ekran kartı
- Msi 1080 Ti
- Anakart
- Msi B450 Gaming Pro Carbon Ac
- İşlemci
- Amd Ryzen 7 2700x
Dün PC'yi normal şekilde kapatmıştım. Herhangi bir problem yoktu.
Bu sabah açtığım zaman görüntü gelmiyor kasa açılıyor. Anakartta VGA ışığı yanıyor.
Yaptığım işlemler:
Ekran kartını çıkartıp ucunu silgi ile silip geri taktım.
RAM'i çıkartıp uçlarını silgiyle sildim taktım.
Slotlara toz kaçmıştır diye üfledim.
Statik elektriği attım her işlem sonrası.
HDMI ile anakarta ve ekran kartına takıp görüntü almaya çalıştım onlarda olmadı.
BIOS 2022 sürüm. Güncel sürümleri beta. Ama gene kurmaya çalıştım BIOS flashback ile fakat olmuyor. Normalde kırmızı ışık yanıp sönüp kasa açılması gerekli fakat ışık 3 kez yanıyor açılmıyor. Technopat'ın rehberiyle dosyayı attım flasha.
2 farklı flash denedim BIOS için birisinde ışık yanıp sönüp kırmızı takılı kalıyor. Diğerinde ise ışık yanıyor 3 kez sonra sönüyor.
Bu BIOS işlemlerinde 5 10 dk arayla bekleyerek yaptım.
BIOS pilini değiştirdim. Çıkartıp sıfırladım da zaten.
Ekran kartını farklı bir ekran kartıyla denemedim bir tek. Sistemde voltajda problem varsa çalışan ekran kartını da bozmak istemem.
Bir tane çok eski ekran kartı var çalışan onu taksam iş görür mü?
Denemem gereken herhangi bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Bu sabah açtığım zaman görüntü gelmiyor kasa açılıyor. Anakartta VGA ışığı yanıyor.
Yaptığım işlemler:
Ekran kartını çıkartıp ucunu silgi ile silip geri taktım.
RAM'i çıkartıp uçlarını silgiyle sildim taktım.
Slotlara toz kaçmıştır diye üfledim.
Statik elektriği attım her işlem sonrası.
HDMI ile anakarta ve ekran kartına takıp görüntü almaya çalıştım onlarda olmadı.
BIOS 2022 sürüm. Güncel sürümleri beta. Ama gene kurmaya çalıştım BIOS flashback ile fakat olmuyor. Normalde kırmızı ışık yanıp sönüp kasa açılması gerekli fakat ışık 3 kez yanıyor açılmıyor. Technopat'ın rehberiyle dosyayı attım flasha.
2 farklı flash denedim BIOS için birisinde ışık yanıp sönüp kırmızı takılı kalıyor. Diğerinde ise ışık yanıyor 3 kez sonra sönüyor.
Bu BIOS işlemlerinde 5 10 dk arayla bekleyerek yaptım.
BIOS pilini değiştirdim. Çıkartıp sıfırladım da zaten.
Ekran kartını farklı bir ekran kartıyla denemedim bir tek. Sistemde voltajda problem varsa çalışan ekran kartını da bozmak istemem.
Bir tane çok eski ekran kartı var çalışan onu taksam iş görür mü?
Denemem gereken herhangi bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.