Anakartta VGA ışığı yanıyor

Jisoo

Kilopat
Merhaba, MSI B450 Tomahawk anakartımda VGA ışığı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor. BIOS Flash ile durumu çözebiliyorum ancak 1 ay içinde ikinci kez oldu. Sürekli yeni BIOS mu yazacağım ben buna? Sorunun nereden kaynaklandığı konusunda bir bilgim yok.

bilgisayar bileşenleri şu şekilde:​
  • MSI B450 Tomahawk
  • Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB
  • Ryzen R5 2600
  • Corsair Vengeance 2x8GB
  • FSP Hydro 600

Bileşenler eski ancak aynı hatayı tekrarlayınca başka bir şeyin sebep olduğu yönünde endişelerim oluştu.

Yazdığım BIOS sürümü ise 7C02v1I (2022-08-15)

Geçen ay ilk VGA LED'i yandığında üzerindeki sürüm 7C02V1J5 (Beta version) idi. Daha sonra yukarıda belirtiğim geçmiş tarihli stable sürümü yükledim. Bugün de o sürümdeyken VGA LED'i yandı. Ne yapmam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Niye BIOS'u yazıyon ki BIOS pilini çıkar 5 10 dk bekle veya daha fazla geri tak pili BIOS sıfırlanıyor sonra yeniden kuruyor kendini işletim sistemi Windows 11ise güncellemeleri anında değil de 5 10 gün sonra yap anında güncelleyince sıkıntı yaratabiliyor Windows o yüzden

Niye BIOS'u yazıyon ki BIOS pilini çıkar 5 10 dk bekle veya daha fazla geri tak pili BIOS sıfırlanıyor sonra yeniden kuruyor kendini işletim sistemi Windows 11ise güncellemeleri anında değil de 5 10 gün sonra yap anında güncelleyince sıkıntı yaratabiliyor Windows o yüzden
Yapılması önerilen pek çok şeyi denedim. BIOS pilini çıkarmak da bunlardan biriydi. Ancak derdimi çözmemişti. Son çare BIOS yazmaktı ve oldu. Bugün ise denemedim açıkçası, bir daha yaparsa denerim.

Evet Windows 11 kullanıyorum. Dikkat edeceğim. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı