Anakarttan bip sesi geliyor

fdsssssssssss

Centipat
Makaleler
1
Çok kısa bip sesi geliyor ve aralıklarla tekrarlıyor. RAM ışığı yanıyor, ekran kartı fanı dönüyor, işlemci fanı dönüyor, PC fanları dönüyor ama ekranda görüntü yok. Tüm RAM slotlari ve 2 RAM'i de denedim. Silgiyle sildim sonra ıslak mendille sildim RAM altlarını ama düzelmedi.

Evet RAM ile ilgili sorun var bir teknik servis çalışanına sadece göster yanında dur bakalım ne yapıyor diye bu zamanda teknik serviscilere pek güvenilmiyor.Göster.Olayı anlat.Benim arkadaş RAM ile sıkıntı olabilir dedi doğru mu? diye sor
Rame hicbir şey yapmadım ki nasıl sıkıntı olabiliyor. Hep oradaydı. Sürekli ses güç kaynağı sıkıntısı diyorlar ama her şeye güç veriyor ve alalı 1 ay olmadı.
Evet RAM ile ilgili sorun var bir teknik servis çalışanına sadece göster yanında dur bakalım ne yapıyor diye bu zamanda teknik serviscilere pek güvenilmiyor.Göster.Olayı anlat.Benim arkadaş RAM ile sıkıntı olabilir dedi doğru mu? diye sor

PC Toplamamı?
Evet.

Rame hicbir şey yapmadım ki nasıl sıkıntı olabiliyor. Hep oradaydı. Sürekli ses güç kaynağı sıkıntısı diyorlar ama her şeye güç veriyor ve alalı 1 ay olmadı.
Corsair hiç denemedim dikkatli dinle ses nerden geliyor?
Birde şuna göz at:

• Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
4 kısa bip "timer" hatası olarak geçer. Teknik bir hata olduğunu duymuştum. Tavsiyem bir teknik servise götürmeniz ama yine de
  • Ramleri çıkarıp takmayı veya slotlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Belki slotlardaki bakırlar kısa devre yapıyor olabilir.
  • Güç kaynağınızın yeterli güç sağlayabildiğine emin olun. Eskiyse ömrünü doldurmuş olabilir.
  • BIOS ayarlarınızı sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
  • BIOS çipinin yerine iyice oturduğundan emin olun. Üzerine hafifçe baskı uygulayabilirsiniz. (Çok düşük bir ihtimal)

Genelde PC'den parçalar çıkarıp geri takmaya çalıştığımda bu sıkıntılar oluyor. RAM çıkarıp takınca GPU çıkarıp takınca cozuluyordu ama bu sefer olmadı.
4 kısa bip değil. Sürekli bip sesi geliyor.

Evet.
Toplama parçalırının birbirine uyuştuğuna eminmisin? Sallıyorum 4.Nesil i7 İşlemci Corsair'e olmaz.İntel HD Graphics i9 10.Nesil olmaz malzeme güçleri birbirin yakınmı.Bana PC donanımını anlat

Ses tam buralardan geliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20200705_184234.jpg
    IMG_20200705_184234.jpg
    1.004,6 KB · Görüntüleme: 49
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

buyrun video. sesi iyi duymak için kulağınıza yaklaştırin veya kulaklık takın.
Güç kaynağı daha dün çalışıyordu hiçbir şey olmadı ona. Nasıl olabilir?

Yanlış anlamıyorsam RAM'in ışıkları yandığında ses çıkıyor.RAM ile olabilir

Ses tam buralardan geliyor.
Fişi prizden çek.Kısaca kapat.Ekran kartını bir süre takma.Aynı şekilde RAM'ide çıkart azcık havalansın.Bi 10 dakika bekle.Sonra tekrar çalıştır.Bütün kabloların takılı olduğundan emin ol.BİOS çipini düzgün ve doğru takdığından emin ol.
PC Dün çalışıyordu.
Herhangi bir fazlaca ısınma problemi anormal bir şekilde oyunda onda bunda kasma veya başka anorma olan birşey varmıydı?(Son zamanlarda)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı