Android 13, 12'nin ciddi arka plan pil tasarrufu önlemlerini devre dışı bırakmanıza izin verebilir

battery-usage-android-12-beta-2.png


Android 12, Google'ın işletim sisteminde uzun zamandır yapılan en büyük değişikliklerden biri gibi görünüyor. Yepyeni Material You arayüzü, eski sürümlere kıyasla sadece en belirgin fark olarak öne çıkıyor. Bu özelliklerin yanında Google ayrıca arka planda birkaç şeyi düzeltti. Google, çok fazla güç tüketen arka plan işlemlerini (hayalet işlemler olarak adlandırılan) devre dışı bırakan, daha da sert pil tasarrufu önlemleri sunduğundan, bu değişikliklerin tümü en iyisini sunmayabiliyor. Bu işlem ise ''PhantomProcessKiller'' adı altında çalışıyor. Neyse ki Google, Android 13 uygulamalarının, arka plan süreçlerine güvenenler için bir düzeltme getirebilir gibi görünüyor.

XDA Developers'ın bildirdiği gibi, Mishaal Rahman, Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kodunda PhantomProcessKiller'deki değişikliklere işaret eden bir gelişme keşfetti. Kullandığınız uygulamalara müdahale ederse, Geliştirici Seçeneklerinde pil optimizasyonu özelliğini tamamen kapatmak mümkün olacak gibi görünüyor.

Mishaal Rahman'a göre bu özellik şöyle belirtildi:
Geliştirme seçeneklerinde hayali süreç izlemeyi değiştirmek için ayarlar ekleyin

Uzman kullanıcılar için, hayali süreçlerin izlenmesi Ayarlar-> Geliştirici Seçenekleri-> Özellik bayraklarından kapatılabilir.

Tüm bunların yanında, PhantomProcessKiller muhtemelen bir avantajdır ve çoğu insan için değerli pil ömründen tasarruf etmenize yardımcı olan gerçek bir araçtır. Birçok uygulama, eski sürümlerdeki değişiklikler nedeniyle Android'deki kaynakları tüketmelerini önleyecek şekilde oluşturulmuştur. PhantomProcessKiller çoğunlukla pilinizi gereğinden fazla tüketen hileli uygulamaları yakalamak için eklenmiş bir işlemdir. Arka planda aktif olarak daha fazla kaynağa ihtiyaç duyan Linux terminal öykünücüsü Termux gibi yalnızca birkaç güçlü kullanıcı uygulaması vardır.

Kaynak: AndroidPolice.com
 
Ben oyle 11'e kadar kullandim ama tam yeniliklero vermiyordu galiba.
AOSP ROM olduğundan olabilir. Çünkü zaten her marka kendi arayüzleriyle ve özelleştirilmiş Android yazılımlarını telefonlara yüklüyor. Samsung için OneUI, Xiaomi için MIUI gibi (General Mobile hariç).
 
AOSP ROM olduğundan olabilir. Çünkü zaten her marka kendi arayüzleriyle ve özelleştirilmiş Android yazılımlarını telefonlara yüklüyor. Samsung için OneUI, Xiaomi için MIUI gibi (General Mobile hariç).
Bir ara Miui 6-7-8 Samsung cihazlara da cikti. O zamanlar cok iyiydi Miui.

Fly Me OS'da cikti, YunOS da cikti.
Eskiler cok iyiydi be!

Hepsini kullandim bol bol.
 

Geri
Yukarı