Android 6.0 Marshmallow hala kullanılır mı?

Tahminimce desteği ne zaman kesilir.
Akıllı cihaz firmaları tarafından desteği kesileli çok oldu. Android'te bu durum biraz kullanım alanına ve uygulamalara bağlı. Yani gündelik konuşma, mesajlaşma, web'te gezinme falan bu tarz olaylarda uzun süre hala iş görür. Fakat iş Play Store uygulamalarına geldiğinde (Whatsapp, Instagram, Twitter vb.) bu firmaların desteğinin ne zaman biteceğini bilemeyiz. Atıyorum 2 sene destek verir deriz. Sabah bir bakarsın Zuckerberg kendi uygulamalarının artık 6 ve öncesine artık destek vermeyeceğini söyler. Bir anda çöp olur. Zaten Play Store'daki uygulamaların bazılarının desteği kesilmiştir. Geçenlerde Android 5 ile denedim. Sosyal medya uygulamaları hala yükleniyordu. Şuanlık sorunsuz kullanılır ama uygulamalar desteklerini daha nereye kadar 6'ya vermeye devam ederler bilemeyiz.
 
Hocam hala çoğu uygulama destek veriyor.Destek kesilme zamanı konusunda net bir şey söyleyemem.Mesela WhatsApp sitesinde Android 4.1 üstünü desteklediğini söylüyor ama bir anda çat diye onu Android 7 yapabilir.Google'nın desteği konusuna gelirsek o konuda çok bir vakit kalmadı. Android 4.3'ün desteği birkaç ay önce kesildi,4.4'de yakında kesilecek diye biliyorum.
Bana sorarsanız kullanılabilir ama en fazla 2-3 sene götürür.
 
Akıllı cihaz firmaları tarafından desteği kesileli çok oldu. Android'te bu durum biraz kullanım alanına ve uygulamalara bağlı. Yani gündelik konuşma, mesajlaşma, Web'te gezinme falan bu tarz olaylarda uzun süre hala iş görür. Fakat iş Play Store uygulamalarına geldiğinde (WhatsApp, Instagram, Twitter vb.) Bu firmaların desteğinin ne zaman biteceğini bilemeyiz. Atıyorum 2 sene destek verir deriz. Sabah bir bakarsın zuckerberg kendi uygulamalarının artık 6 ve öncesine artık destek vermeyeceğini söyler. Bir anda çöp olur. Zaten Play Store'daki uygulamaların bazılarının desteği kesilmiştir. Geçenlerde Android 5 ile denedim. Sosyal medya uygulamaları hala yükleniyordu. Şu anlık sorunsuz kullanılır ama uygulamalar desteklerini daha nereye kadar 6'ya vermeye devam ederler bilemeyiz.

Şu an mesela Google telefon diye bir uygulama var ya onu yükleyemiyorum mesela Android 7.1 üstü istiyor ama normal uygulamaları yükleyebiliyorum şu an tam sınırında duruyorum herhalde uygulama desteklerinde.

Hocam hala çoğu uygulama destek veriyor. Destek kesilme zamanı konusunda net bir şey söyleyemem. Mesela WhatsApp sitesinde Android 4.1 üstünü desteklediğini söylüyor ama bir anda çat diye onu Android 7 yapabilir. Google'nın desteği konusuna gelirsek o konuda çok bir vakit kalmadı. Android 4.3'ün desteği birkaç ay önce kesildi,4.4'te yakında kesilecek diye biliyorum.
Bana sorarsanız kullanılabilir ama en fazla 2-3 sene götürür.

Haklısınız iPhone alacaktımda yine aynı durum söz konusu ne yapacağımı bilemedim 😥
 
Şu an mesela Google telefon diye bir uygulama var ya onu yükleyemiyorum mesela Android 7.1 üstü istiyor ama normal uygulamaları yükleyebiliyorum şu an tam sınırında duruyorum herhalde uygulama desteklerinde.
Aynen dediğiniz gibi tam sınırda. Whatsapp uzun süre gider gibi minimum android 4 gözüküyor. Ama Instagram ve Facebook uyumluluk sayfasında Android 6 ve sonrası diyor. Yani yakın zamanda onlarında desteği kesilebilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı