Android cihazda RAM artırılabilir mi?

Vito Skaletta

Kilopat
Yer
Türkiye
3 GB RAM'lı Android TV box var, yetersiz kaldığı için donuyor.
Araştırdığımda roehsoft RAM expander diye uygulamaya denk geldim, APK olarak kurup, kaliteli SD Card ile RAM artırılabiliyormuş.
Henüz denemedim, nedir ve nasıl kullanılır hiç fikrim yok. Bu konu hakkında bilgisi olan ve deneyen oldu mu?

Yeni telefonlarda depolamadan kısıp RAM arttırımı yapılıyor onun gibi bir mantık işler mi bilmiyorum SD Card da.

Fark eder mi hocam? Aynı belleği kullanacak sonuçta.
Yani oyunlar bu tarz uygulamalara göre daha fazla RAM kullanabiliyor o yüzden demiştim.
Yeni telefonlarda depolamadan kısıp RAM arttırımı yapılıyor onun gibi bir mantık işler mi bilmiyorum SD Card da.
Maalesef bendeki cihaz 5 senelik falan üstelik Çin malı yani öyle bir özellik var mıdır bilmem. Gidip 1K cihaz alacağıma kaliteli SD Card alıp RAM ihtiyacının bir kısmını Swap yaparak yükseltebilir miyim merak etmiştim.

Yani oyunlar bu tarz uygulamalara göre daha fazla RAM kullanabiliyor o yüzden demiştim.

Maalesef bendeki cihaz 5 senelik falan üstelik Çin malı yani öyle bir özellik var mıdır bilmem. Gidip 1K cihaz alacağıma kaliteli SD Card alıp RAM ihtiyacının bir kısmını Swap yaparak yükseltebilir miyim merak etmiştim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bakın isterseniz ama ne kadar etki eder kesin birşey diyemem.

7 ay önceki bir konu ama cevap yazmak istedim. J320f malum dahili hafızası 8 gb. Samsung Evo U3 128 gb hafıza kartıyla telefona epey bir uygulama kurdum. Hatta bu hafıza kartını tamamen bu telefon için ayırdım. App2SD adında bir program vasıtasıyla şu an telefon hafıza kartını dahili hafızası gibi kullanıyor. Hız olarak evet öyle çok verimli değil ama iki üç saniyelik gecikmelerle uygulamaları açıyor. Ki telefon 2016 model. Ben bu telefona 5 tane uygulamayı kuramıyordum öyle düşünün.
Ram konusuna gelince. Burada önemli konu bu uygulamalar ram artırmaktan ziyade swap adı verilen takas alanını genişleterek uygulamaların daha geniş mekanda hareket etmelerini sağlıyorlar. Ben Bu swap alanını sd karttan vermek yerine telefonun kendi hafızasından 1 gb olarak ayarladım. Bu sayede gecikmeyi minimuma indirdim.
Kısacası evet yapılabiliyor ama oyunlarda minimum bir rahatlama sağlıyor. Mobilde oyun oynamadığım için benim için önemli değil. Uygulamalarda sorun yaşatmıyor.
Dikkat edilmesi gerek iki husus var: Telefon rootlu olmalı ve kullanacağınız hafıza kartı kaliteli olmalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı