Android cihazlar neden iOS ile yarışamıyor?

th3k1ng

Centipat
Merhabalar, ben de uzun zaman önce Samsung telefonları çok severdim S8 Plus almıştım ama belirli bir zaman sonra arkadaşlarım ile aynı oyunu oynarken amiral gemisi dediğimiz telefonum kasıyor ama iPhone 6S bile daha keyifli oyun deneyimi sunuyordu. Sizce neden böyle oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, ben de uzun zaman önce Samsung telefonları çok severdim S8 Plus almıştım ama belirli bir zaman sonra arkadaşlarım ile aynı oyunu oynarken amiral gemisi dediğimiz telefonum kasıyor ama iPhone 6S bile daha keyifli oyun deneyimi sunuyordu. Sizce neden böyle oluyor?

Hocam iOS çok hafif ve Apple'ın işlemcisi çok kaliteli.

Bende anlamıyorum nedenini ama son 2 3 yıldır Android telefonlar şu megapixel, 8K ve Zoom işiyle kafayı bozmuş durumdalar 8K daha görüntülecek ekran yok telefonda megapixel sadece hafıza arttırıyor 35MP'den fazlası gereksiz 8K için işlemciyi zaten Qualcomm ürettiği için genelde onu koyuyorlar en üstü neyse Apple her özelliğe önem veriyor o yüzden düşük telefonu çok yok genelde hep en iyilerini çıkarıyor iOS optimizasyonu ve şu anki 14 işlemcisi,( piyasadaki en iyisi şu an) 10Bit kayıt yapıyor 4K renderi 10bitken 4 5 dk de alırken uzun videoları Android sadece satmak için çıkarıyor yazıyor 108MP kamera 5000MAH batarya 2K ekran 16 GB RAM falan ama anlayan birisinin bakıcağı şeyler işlemci, grafik birimi, kamera lensi, işletim sistemi Android'ler genelde yüksek tazeleme oranı ile çıkarıyor sadece oyun için Android daha iyi olur ama diğer her şeyde Apple geçer deyim Apple iPhone 12 (2900mAh) Samsung S20 Ultra (5000mAh) ama 12 de iOS olduğu için şarjı 1 saate yakın daha fazla gidiyor.
Not: Zaten günümüz telefonları (iOS için söylüyorum) yok iPhone 4 GB RAM'i andorid 16 GB'si falan diyorlar o olay öyle değil sadece iOS daha az RAM kullanıyor atıyorum S20 Ultra'dan örnek verirsek zaten sistem 6 GB'ye yakın kullanıyor iOS ise 1GB'den az oluyor, optimize ve stabil olduğu için uzun süreler güncelleme verdiği için çok rahatlıkla kullanılabiliyor.

Android tarafında fragmantasyon çok fazla. iOS'da ise SoC belli, ekran belli, pil belli. Yazılım donanım farklılıklarına göre Apple tarafından çok iyi optimize ediliyor. Ancak android'de envai çeşit SoC ve ekran var. Her birine hitap edebilmesi gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı