Android cihazlara iOS yüklenebilir mi?

  • Konuyu başlatan ncl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 741
Oncelikle herkese merhaba, uzun suredir Redmi Note 8 telefonuma iOS ROM atmaya calisiyorum. Forumda her sordugumda "Android'e iOS yuklemek imkansiz" cevabini aliyordum. Aslinda evet, Android cihaza iOS ROM atmak imkansiz cunku IOS'larin ROM'lari hiçbir yerde yok. Yine de arastirdim ve bugün cok ilginc ve hiç beklemedigim bir şeyle karsilastim.

Bunu soylemeden once, cok dusundugum ve "acaba olabilir mi? Diye icimden cok gecirdigim bir fikir var. Masaustu bilgisayarlardaki gibi, Android telefondaki depolama bellegini Apple marka bir cihaza takarsak Apple marka cihazda Android isletim sistemi acilir mi diye cok dusundum ve bunun imkansiz oldugu sonucuna vardim. Cunku Apple kendine ozgu bir marka oldugu icin diger markalardan farkli, kendi isletim sistemine uygun donanimlar gelistiriyor. Dolayisiyla Apple marka bir cihaz sadece kendi isletim sistemini acabilir. Ayni şey Android icin de gecerli olacaktir.

Her neyse, konumuza donelim. Android bir cihaza iOS ROM yuklenemez ama Android tabanli, tum incelikleri ve ayrintilari, dizayni ve tasarimi tamamen iOS gibi olan bir ROM buldum. Root gerekip gerekmedigi hakkinda bir fikrim yok. iOS Custom ROM for Android denilen bu seyi cihaziniza yuklediginizde tamamen iOS gibi olacak fakat aslinda telefon hala Android olacaktir. Bence bu kadar ugrasmaya deger. Cihazinizla ROM dosyasinin cozunurlugu uyusur mu, cihaziniz bu isletim sistemini kaldirir mi, şarj olma/tukenme hizinda ve cihazin kendi hizinda artis veya azalis olur mu bilemem. Yaklasik 600 MB boyutunda olan bu ROM sayesinde cihazinizin ayarlar kismina girmedikce goren herkes iOS sanacaktir.

Makalemi okudugunuz icin teşekkür ederim. Umarim birazcik da olsun sizlere yararim olmustur.
 
Her neyse, konumuza donelim. Android bir cihaza iOS ROM yuklenemez ama Android tabanli, tum incelikleri ve ayrintilari, dizayni ve tasarimi tamamen iOS gibi olan bir ROM buldum.

Sadece görünüş odaklı bir ROM yani. Play Store'da iOS Launcher'ları vardı diye hatırlıyorum bu kadar uğraşmaya gerek var mı ki?
 
Android telefonlara ios kuramazsın anca android için custom rom bulursun.
Kurulmamasının temelinde bir çok etken var.
Birde sırf ios görüntüsü diye kasmaya gerek yok.
Kurmak istediğin rom kullandığın telefon ile uyumlu değil ise telefon brick olur. Rom kurma işlerini bilmiyorsan hiç girme.
 
Apple'ın üretmediği hiçbir telefona iOS kuramazsın.
Apple geçmişte bazı modellerinde ARM ile işbirliğiyle, yaklaşık son 10 yıldır da tamamen yalnız başına üretiyor kendi işlemcilerini ve kaynak kodları, erişim pinleri ve bu gibi derin bilgiler yalnızca kendisinde, bilgisayara windows, linux kurmak gibi bir iş değil bu tarif ettiğin şekilde olmaz NAND yongayı hadi okuttun ortak uyumlu pin düzenine sahip bir NAND yonga yaptın diyelim yazdırırsın iOS'u fakat androide geçtiğinde crashle karşılaşırsın. Androidin işlemci düzeni Android'e iOS'un işlemci düzeni iOS'a Apple yıllardır iOS ve kamera sayesinde telefon satabiliyor, bunun arkası üzgünüm ama işlemciler üzerinde uzmanlaşmadan yapabileceğin ve henüz yapılabilmiş bir şey değil.
 
İşlemci mimarisi farkından ötürü OS BOOT edilemez. IOS'un da sırrı görünümde değildir zaten, akıcılık ve performanstır. Yoksa görünüm olarak çoğu Android cihazın arayüzü daha iyi.

Aslında iki işletim sistemi de Unix benzeri işletim sistemidir. Yani bir yerde tabanları aynı tabanı aynı olan işletim sistemleri bile bu kadar ayrılabiliyor ve tasarım farklılıkları ortaya çıkabiliyor.
 

Geri
Yukarı