Android Pil Ömrü Uzatma Uygulamaları Zaralı mıdır ?

Batuhan Çavdar

Hectopat
Katılım
30 Temmuz 2014
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar telefonum için pil ömrü uzatma uygulaması kullanacağım ama bu tip uygulamalar pile olumsuz etki yapıyormuş bu ne kadar doğrudur bilgi verirseniz sevinirim
 
Herhangi bir faydasi olmadiği gibi zararida vardir. Nedeni Android çekirdeğinden kaynaklidir, Android bir cihazda geri tuşuna basinca uygulamadan çikiyor. Daha sonra RAM, uygulamayi tekrar açmak istediğin zaman kendini yormamak ve daha fazla pil harcamamak için geri planda kisa yolunu hafizaya aliyor. Bunun tam tersi siz uygulamayi kapatmaya çalişirsaniz RAM daha çok çalişacak buda daha çok pil harcanmasi demektir. Hani örnek vermek gerekirse LG G2 2GB RAM ile geliyor buda uygulamalarin açilmasi bakimindan bayaa bir fayda sağliyor.

Kisaca telefonlardan kendime gore az biraz anlayan birisiyi, o tür uygulamalar RAM'i yormaktan başka bir işe yaramaz. Şarjin uzun gitmesi için kullanim çok çok önemli gerisi hikaye.
 
Bu uygulamaların amacı senin el ile yapmak istediğin ayarları otomatiğe baglamaktır. Fazla verimlilik vermezler.
Benim önerim önce telefonuna uygun rom bulup yüklemen. Stabil olmasına dikkat et. Rom yüklendikten sonra otamatikmen telefonun root'lanmış olacaktır. Telefonun en fazla ram tüketen uygulamaları Google Play hizmetleridir. Eğer marketi kullanmam alternatif yollar bulurum diyorsan ROM yükledikten sonra GAPPS (Google Applications) yüklemezsin. Buda ram'dan tasarruf etmeni sağlar. Telefonun root'lu olmasının ekstra avantajı uygulamalara ektradan hakimeyet kurabilirsin. Arkadaşın dediği gibi önbelleğe alınan işlemleri sonlandırdıktan sonra tekrar çalışma prensibini uygular buda extradan RAM'ına zarar. Ancak root'lu telefonlarda bunun çözümü kapattığın uygulamayı derin uyku moduna alırsan sen çalıştırmadığın sürece uygulama çalışmayacaktır. Bunun için öneri uygulamam Greenify. Facebook, Messenger, Whatsapp, CleanMaster gibi uygulamalar sürekli kendini arka planda çalıştıracaktır ve 100mb küsür RAM'ını kısıtlayacaktır. Greenify bunun için çözüm getirebilir. Ancak sürekli oyun oynayan ve sörf yapan biriysen bu söylediklerim çok fazla etki etmeyecektir. Taş çatlasa 4-6 saat dayanır. Normal kullanımda ise 1 gün 12 saat'lik süreleri görebilirsin. Tavsiye ROM ise Cyanogenmod'un STABLE romlarını kurmanı öneririm. Yine kullanmadığın uygulamarı root sayesinde çeşitli programlar silebilirsin. Önerim Root APP Delete olabilir. İyi yapılmış KERNEL bulabilirsen de telefonun kararlı bir yapıya sahip olabilir. Kolay Gelsin.
 
Furkan Efe'ye katılıyorum, bu tür uygulamar telefona zarar verir ve faydası olmadığını düşünüyorum. Pil ömrü, senin kullanımına bağlıdır. Telefonu hiç kullanmzsan 2 gün, oyun oynarsan 30 dakika pil ömrü olur*.

* : Örnek
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı