Android Program Yazmak için yazılım dili önerisi

Java kullanılıyordu sanırım.
@eopFnc
Android studio ile Java, c++, kotlin, flutter hepsini kullanabilir. Yanlış bilgilendirme yapmayın. Konu sahibine önerim flutter öğrenmesi cross platform ve Google var arkasında. Flutter ile android yazmak çok ama çok zevkli mutlaka denemelisin.
Android bir java dilidir.
Dostum kotlin, flutter (dart), c++ ile de android yazabilirsin. Hatta şuan da herkes yavaş yavaş flutter öğrenmeye başladı. Hatta Fuchsia os tamamen flutter tabanlı olacağını okumuştum bir yerde.
 
Eski kalmış bilgiler mevcut cevaplarda. Kotlin kullanmanız daha doğru olur artık Google ürünlerini java ile geliştirmeyi bıraktı, java tabanlı olan Kotlin ile geliştirmelere başladılar ve bunu geçen talk'ta açıkladılar resmi olarak Kotlin uygulamalarımız gelecek şeklinde. C++ öğrenir iseniz çok temele girersiniz ve sadece android değil bir çok projede ve platformda c++ ile projeler geliştirebilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı