Android telefonlar neden zamanla yavaşlıyor?

mercha

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 sene önce Oppo Reno 5 Lite satın almıştım. İlk aldığımda telefon fişek gibiydi. Telefonu üniversiteye kadar kullanırım diye düşünmüştüm. Kamerası mükemmeldi, hiç kasma donma vs. yapmıyordu. Android 13'ten sonra hem kamera rezalet performans sergilemeye, hem de Instagram'da telefonum donmaya başladı. Merak ediyorum cihazdaki 8 GB RAM ve MediaTek 6779 neden 2 yılda bu kadar kötü performans sergilemeye başladı. Kasıtlı olarak geliştiriciler tarafından mı yavaşlatılıyor?

Merhaba, 2 sene önce Oppo Reno 5 Lite satın almıştım. İlk aldığımda telefon fişek gibiydi. Telefonu üniversiteye kadar kullanırım diye düşünmüştüm. Kamerası mükemmeldi, hiç kasma donma vs. yapmıyordu. Android 13'ten sonra hem kamera rezalet performans sergilemeye, hem de Instagram'da telefonum donmaya başladı. Merak ediyorum cihazdaki 8 GB RAM ve MediaTek 6779 neden 2 yılda bu kadar kötü performans sergilemeye başladı. Kasıtlı olarak geliştiriciler tarafından mı yavaşlatılıyor?
Samsung kullanıyorum en başından beri.Hiç öyle bir yavaşlama yaşamadım.

Eğer kasıtlı yavaşlatılmazsa insanlar yeni telefon almaz. Bu da telefon şirketlerinin çöküşü olur.

Çünkü amiral gemisi değil. Öyle olsa bile Asya telefonları genel olarak başarısız. Amiral gemisi bir Samsung mesela. Uzun süre yavaşlamaz.

Kesinlikle. Samsung Galaxy S10+ kullanıyorum, 4 yıllık telefon hala fişek gibi çalışıyor. Ne bir kere donma kasma yaşadı ne de azıcık bile olsa yavaşladı, hala daha mükemmel çalışıyor. 6 GB RAM ve Exynos 9 Series 9820 var içinde. Tank gibi telefon gerçekten.

Cihaz özellikleri bu hocam işlemci düşük tekli çekirdek performansı da düşük sorun Android'de değil Apple'ın genel olarak güçsüz telefon çıkarmamasında.
8 GB RAM koymuşlar ama o çipset o RAM'i kullanamaz yani. Kamera MP i de yanıltıcı çoğu zaman sensör önemli.

Dosya Ekleri

• 1691412711948.png
    1691412711948.png
    39,2 KB · Görüntüleme: 80
Bende A30s var 2 yıl daha önce çıkmış amiral gemisi telefon yıl geçtikçe daha az yavaşlarken benimki saniye başı yavaşlıyor.

Bir de iPhone bilerek yavaşlatıyordu sanırım. Yengemde olmuştu öyle iPhone 6S kullanıyordu 1 günde deli gibi yavaşlayınca 1 hafta anca dayandı. Gitti Redmi Note 10s aldı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı