Android TV Box Önerisi

Merhaba,

Mi Box S, Dreamstar Nova, Next Start Pro 4K cihazlarını araştırdım ve aralarından Next'in cihazını daha mantıklı buldum. Bu üç cihaz arasından veya benzer fiyatlarda hangi cihazı önerirsiniz?

Next Start Pro 4K'yı tavsiye edebilirim bence tam bir fiyat performans ürünü. Kardeşime aldık çok memnun, Pro olmayan bir önceki versiyonunu da 2 tanıdığa almıştım onlarda sorunsuz kullanıyor. Ama siz Pro olanı alın daha iyi donanımı var. Eğer temel amaç video, film, TV uygulamaları ise hiçbir sorun yaşamazsınız.

En iyi android box olarak Formuler z11 pro veya max modelini tavsiye ederim.

Arkadaş dikkat ederseniz 2-2.5K civarı bütçeli cihazlar arasından seçim yapmaya çalışıyor. Bahsettiğiniz cihaz yurt içinde piyasada yok gördüğüm kadarıyla, yurt dışında 200 Dolarmış.

Yurt dışı fiyatıyla 200 dolar verilecekse alınacak en iyi cihaz halen Nvidia Shield Pro. Formuler modelinde Netflix mesela 4K olarak izlenemiyormuş lisansı yok, daha çok IPTV, Kodi vs kullananlara tavsiye edilmiş ama o fiyatlara Nvidia Shield varken alınmaz zaten.

Son düzenleme:
Amaç sadece Netflix vb platformları izlemekse lisanslı olanlardan bütçenize uygun birini alsanız işinizi rahatlıkla görür. Yok daha farklı kullanım senaryoları istiyorum derseniz şu kanala biraz göz gezdirin genel olarak iyi incelemeleri var.

Ben Mi Box kullanıyorum. Memnunum ama video izlemekten ve gamepad bağlayıp basit birkaç oyun oynamaktan başka hiçbir özelliğini kullanmıyorum.

Amacım platformlardan video izlemek ve web tarayıcısını akıcı bir şekilde kullanmak. Bu nedenle üst düzey bir cihaza ihtiyacım yok. Next 2.nesil en mantıklı seçenek gibi ama tarayıcı performansı hakkında bilgi sahibi değilim.

Amacım platformlardan video izlemek ve web tarayıcısını akıcı bir şekilde kullanmak. Bu nedenle üst düzey bir cihaza ihtiyacım yok. Next 2.nesil en mantıklı seçenek gibi ama tarayıcı performansı hakkında bilgi sahibi değilim.

Next konusunda pek bilgim yok. Ben de ilk zamanlar bazı tarayıcıları kullanmayı denedim fakat beklediğim kadar keyif alamadım. O yüzden şimdilerde telefondan veya PC'den ekran yansıtıyorum. Bilemiyorum benimki alışkanlıktan dolayı da olabilir, TV boxlarda tarayıcı performansı ile ilgili de olabilir, tv box içerisinde tarayıcı kullanmak zor geliyor.

Web tarayıcılarını bu cihazların hiç birinde PC gibi rahat kullanmanız zor. Bluetooth ya da kablosuz adaptörlü klavye mouse takarak bir nebze daha rahat kullanılabilir belki ama PC ya da telefon / tablet akıcılığını beklemeyin.

İşletim sistemleri Android TV ya da Google TV olarak geçiyor malum, öncelikli hedefleri uygulamalar üzerinden video içerik izlemek, webde gezmek değil.

@Shinya Kogami @chaturanga tarayıcıyı aslında platformlarda olmayan eski filmleri izlemek için istiyorum. Bunu yapacak düzeyde performans vermesi yeterli. 2 yıl önce aldığım TV'deki tarayıcı sayfaları açmakta bile zorlanıyor, aynı durumla karşılaşmamak için soruyorum.

Hocam bildiğim kadarı ile Chrome dışında bilindik tarayıcılar tvboxlarda direkt çalışmıyor. Çoğu sertifika hatası verdi ben denediğimde. ( bu bilgi hatalı olabilir) bunlar dışında sağdan soldan duyduğum tarayıcıların APK'larını denedim ama pek PC'deki gibi olmadı. Chrome'da da eklenti desteği yok. Reklam engelleyici kısmı biraz sıkıntılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı