Android'de Sanal RAM ne kadar işe yarar?

497322

Hectopat
8 GB artırılabilir RAM bulunmakta telefonda, bunu açmak performansı ne kadar artırır ya da eksi bir özellik yazar mı artısından çok?

Son düzenleyen: Moderatör:
Performansta hiçbir artış olmaz. Sadece uygulamalar bazen fazla RAM ister, o zaman sanal RAM devreye girer ve çökmesini engeller.

Son düzenleyen: Moderatör:
@497322 Şimdi hocam Sanal RAM'in performansa yerine göre artısı da var eksisi de var. Şimdi eksisi sadece depolamayı düşürmesi. Yani 8 GB Sanal RAM'i aktif ettiğinde 128'lik bir telefon kullanıyorsan bunun direk 8'ini ayırıp Sanal'a veriyor. Çoğu yerde önemi olmuyor ama kendimden örnek vereyim telefonum 128'lik ve ağzına kadar dolu o 8'e muhtaç oluyorsun yani. Onun dışında zaten çoğu kullanıcı bu detaya takılmıyor.

Artısına gelecek olursak. Sanal RAM, fiziksel RAM gibi aktif çalışan bir donanım değil, fiziksel RAM kadar da performanslı değil. Yani Senin 8 GB'lık fiziksel RAM'in 100% kullanılıp dolunca Sanal RAM'den kullanmaya devam etmiyor. Şu an da en belirgin işlevi arka plan uygulamalarını tutmaya yarıyor. Yani sallıyorum Instagram açtın arkaya attın WhatsApp'a geçtin onu da arkaya attın TikTok'a geçtin diyelim. Bu şekilde arkaya attığın uygulamaları Fiziksel RAM yerine Sanal RAM'de tutuyor. Bu şekilde Fiziksel yani ana RAM dolmadığı için telefonun performansı düşmüyor hem de arkaya attığın uygulamaları uzun süre açık tutup istediğinde dönüş yaptığında hızlıca önüne getirebiliyor. Yani mağaza satıcıları diyor ya 8+8 RAM var toplam 16 GB RAM'i var şöyle hızlı böyle hızlı. Öyle bir şey yok yani. Sanal RAM'in performansa hiçbir artısı yok ama telefon kullanımında kolaylık açısından güzel artısı var. Umarım anlatabildim. Anlamadığın nokta varsa sorabilirsin. :)

@497322 şimdi hocam sanal RAM'in performansa yerine göre artısı da var eksisi de var. Şimdi eksisi sadece depolamayı düşürmesi. Yani 8 GB sanal RAM'i aktif ettiğinde 128'lik bir telefon kullanıyorsan bunun direk 8'ini ayırıp Sanal'a veriyor. Çoğu yerde önemi olmuyor ama kendimden örnek vereyim telefonum 128'lik ve ağzına kadar dolu o 8'e muhtaç oluyorsun yani. Onun dışında zaten çoğu kullanıcı bu detaya takılmıyor.

Artısına gelecek olursak. Sanal RAM, fiziksel RAM gibi aktif çalışan bir donanım değil, fiziksel RAM kadar da performanslı değil. Yani senin 8 GB'lık fiziksel RAM'in 100% kullanılıp dolunca sanal RAM'den kullanmaya devam etmiyor. Şu an da en belirgin işlevi arka plan uygulamalarını tutmaya yarıyor. Yani sallıyorum Instagram açtın arkaya attın WhatsApp'a geçtin onu da arkaya attın TikTok'a geçtin diyelim. Bu şekilde arkaya attığın uygulamaları fiziksel RAM yerine sanal RAM'de tutuyor. Bu şekilde fiziksel yani ana RAM dolmadığı için telefonun performansı düşmüyor hem de arkaya attığın uygulamaları uzun süre açık tutup istediğinde dönüş yaptığında hızlıca önüne getirebiliyor. Yani mağaza satıcıları diyor ya 8+8 RAM var toplam 16 GB RAM'i var şöyle hızlı böyle hızlı. Öyle bir şey yok yani. Sanal RAM'in performansa hiçbir artısı yok ama telefon kullanımında kolaylık açısından güzel artısı var. Umarım anlatabildim. Anlamadığın nokta varsa sorabilirsin. :)

Ellerine sağlık anladım sayenizde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı