Android'de Whatsapp'tan Gelen Resimler Nasıl Kaydedilir?

Kısa ve öz şekilde resimleri galeriye nasıl kaydedicem? Fotoğrafa girince galeriye kaydet tarzı birşey çıkmıyor
Yeminle okurken çıldırdım. Çok basit bi soru sormuşsun hala dikkatli oku diyip alakasız cevaplar veriyorlar. Hey Allah'ımmm!.. Ben de aynı sorunun cevabını arıyorum. Otomatik indirmeyi kapattım ama bu defa da fotoğrafları galeriye kaydedemiyorum. Anlamıyorum bu Android'leri! Ah şu iPhone'lar bu kadar zamlanmayacaktı...
Konunun da üstünden 100 yıl geçmiş ama gönüllü biri beni aydınlatırsa sevinirim.

wallahi şuna cevap için kaydoldum bende de bu sorun var. arkadaşta iphone var aynı işlemi yapıyoruz o kaydediyor sorun yok kaydetme çıkıyor ama android de yok yani whatsapın otomatik tüm indirmelerini kapatıp gelen bir fotografı tıklayıp kaydedemiyorsun. o ortasında çıkan indirme simgesi dediğiniz dalgaya tıklayınca sadece fotoğrafı açıyor telefonun galerisine kaydedemiyorum bir türlü ne biçim android bu, whatsap otomatik indiremeye açık olcak ne varsa alacak galeri yada sıkriin şat :)

biz türkçe konuşmuyormuyuz acaba whatsaptan oto indirmeyi kapatınca gelen resim galeriye elle kaydedilmiyor diyoruz bi tarafımızı yırtıyoruz bunu söylerken siz anlamamak için çaba gösteriyorsunuz. yok şöyle yapın yok ortaya tıklayın yok sağa tıklayın yok kendisi zaten kaydediyor yok bilmem ne, ya çok basit soruyoruz ya çok basit gelen resimler whatsapta kalıyor galeride gözükmüyor.(oto indirme kapalı bu arada her gelen resim kaydedilmesin diye) şimdi çıkacaksınız oto indirmeyi tarif edeceksiniz yine..

Aklıma gelen 3 yöntem var:
  1. Whatsapp sohbet ayarlarında "Medyayı galeride göster" seçeneğini etkinleştirmek.
  2. İlk önce dosya yöneticisinden gizli dosyaları göster deyin. Fotoğraflar için Whatsapp/Media/Whatsapp Images/Private klasörüne giderek ".nomedia" dosyasını silin, eğer galeride gözükmeye başladı ise videolar için de aynı işlemi Whatsapp/Media/Whatsapp Video/Private için yapın.
  3. Whatsapp'a girip fotoğrafı paylaş diyip galeriye kaydet seçeneği varsa kaydedebilirsiniz.

Aklıma gelen 3 yöntem var:
  1. Whatsapp sohbet ayarlarında "Medyayı galeride göster" seçeneğini etkinleştirmek.
  2. İlk önce dosya yöneticisinden gizli dosyaları göster deyin. Fotoğraflar için Whatsapp/Media/Whatsapp Images/Private klasörüne giderek ".nomedia" dosyasını silin, eğer galeride gözükmeye başladı ise videolar için de aynı işlemi Whatsapp/Media/Whatsapp Video/Private için yapın.
  3. Whatsapp'a girip fotoğrafı paylaş diyip galeriye kaydet seçeneği varsa kaydedebilirsiniz.
dostum bilgiler için teşekkür ederim 1. seçenek zaten aktifmiş bende o işe yaramıyor 3.seçenek paylaşa bastım galeriye kaydet yok, fotoğraflara kaydet var. biraz kafanız karışabilir fotoğraflara kaydedilen resim galeride gözükmüyor sadece fotoğraflar uygulamasına girince gözüküyor zira fotoğraflar uygulamasını kullanmıyorum ve ayrıca fotoğraflara kaydetmesi uzun sürüyor 1 resme paylaşa basıp fotoğraflara yükle diyorum hemen şak diye olmuyor gmail üstünden kaydediyor sanırım bu fotoğraflar uygulaması bulut hesabı gibi birşey. şu 2. seçeneği yapamadım biraz onun üstünde durayım ama yinede yardımınız için teşekkürler.. en iyisi iphone geçmek :(

dostum bilgiler için teşekkür ederim 1. seçenek zaten aktifmiş bende o işe yaramıyor 3.seçenek paylaşa bastım galeriye kaydet yok, fotoğraflara kaydet var. biraz kafanız karışabilir fotoğraflara kaydedilen resim galeride gözükmüyor sadece fotoğraflar uygulamasına girince gözüküyor zira fotoğraflar uygulamasını kullanmıyorum ve ayrıca fotoğraflara kaydetmesi uzun sürüyor 1 resme paylaşa basıp fotoğraflara yükle diyorum hemen şak diye olmuyor gmail üstünden kaydediyor sanırım bu fotoğraflar uygulaması bulut hesabı gibi birşey. şu 2. seçeneği yapamadım biraz onun üstünde durayım ama yinede yardımınız için teşekkürler.. en iyisi iphone geçmek :(

2. yöntem kesin diyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı