Android'den IOS'a geçmek isteyenler için deneyimlerimi paylaşıyorum

Selamlar. Uzun zamandır IOS'a geçmek istiyordum. Telefon kullanmaya başladığımdan beri hep Android cihazlar kullandım. Yaklaşık 2 hafta önce de IOS'a geçiş yaptım.
Deneyimlerimi paylaşacağım. Aklınıza takılan bir şey varsa umarım bu yazımda çözersiniz.

Öncelikle geçiş yaptığım cihazlardan bahsedeyim. Oppo A73 kullanıyordum, iPhone 7'ye geçiş yaptım. İkisinin de kendine özgün artıları ve eksileri var.
Örneğin, Oppo ekran ve batarya konusunda daha iyiyken, iPhone 7 akıcılık ve güncellik açısından daha iyi.
Şunu da belirteyim, Oppo A73 2020 yılında çıkmasına rağmen işlemci gücü olarak iPhone 7'den daha kötü. Sanırım Android 12'de almayacak. iPhone 7, 6 yıllık cihaz ve iOS 16 alacak. Yani iOS cihazlar uzun ömürlü, Android cihazlar biraz daha kısa ömürlü oluyor.

Belirgin farklar ise şarj ve ekrandı benim açımdan. Eğer büyük bir Android cihaz kullanıyorsanız biraz zorlanabilirsiniz. Çünkü büyük ekrandan küçük ekrana geçince alışmak biraz zaman alıyor.
Şarj konusunda Oppo çok daha iyiydi. iPhone 7'nin 6 yıllık cihaz olmasından kaynaklı da olabilir fakat IPhone'ların genel bir şarj sorunu var. Bunları da göz önünde bulundurun.

Kamerayı çok kullanmıyorum fakat iPhone 7, 6 yıllık olmasına rağmen kamera konusunda Oppo A73'e fark atmış. Oppo A73'ün fiyat bandında alacağınız çoğu Android cihaz, hemen hemen aynı performansı verecektir.

Büyük çaplı cihazlar için farkı çok hissetmeyebilirsiniz. Örneğin Samsung Galaxy Note 10 Lite'dan iPhone 11'e geçiş yapan birisi, arayüz dışında çok bir farklılık hissetmez.
Oppo'dan iPhone 7'ye geçiş yaparken çok tereddüt ettim, ekran ve pilden dolayı. Telefonu çok aktif kullanmadığım için pil sorunu gözüme çok batmadı. Aldığım cihaz yenilenmiş bir cihazdı ve içinde inanılmaz kötü bir yan sanayi batarya vardı. Değiştirdim hemen. Eğer yenilenmiş bir iPhone alacaksanız, bu konuya da çok dikkat edin.

Deneyimlerim bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklınıza takılan bir şey varsa, aşağıda belirtebilirsiniz. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgilendirme için yazıyorum bahsettiğiniz genel şarj sorunu iPhone 11 ve 12 de oldukça az durumda. iPhone 13'te ise bataryalar büyüdüğü için bence şarj sorunu falan kalmadı. Eski modelleri almayı düşünenler şarj konusunda takıntıları vs. varsa mutlu olmayabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…