Android'den iOS'a virüs geçer mi?

• Konuyu başlatan Jonhh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.540

Jonhh

Centipat
Daha fazla  
Telefonumdan virüs nedeniyle şüpheleniyorum. Fakat benim hesaplarım, kartım vs. Android e- postam üzerine ve iPad'e kayıtlıydı. Yani uygulamalarda ki Gmail hesabım aynı şekilde iPad'de de kayıtlıydı. Telefonumda virüs var desek, bu virüs benim iPad cihazıma bulaşır mı?

Mesela örnek veriyorum;

Netflix kullanıyorum. Ve hesap Gmail'ime bağlı. Aynı Gmail üzerinden iPad'ime de bağlı. Telefonum da virüs olmuş olsa, iPad'e de aynı ortak uygulamayı kullandığımız için bulaşabilir mi?

Virüs nedeniyle şüphelendim. Kullandığım Gmail üzerine bağlı olan uygulamaları, icloud hesabıma geçirdim. Yani Gmail hesabını silip icloud hesabımı ekledim. Telefonumu haftaya yetkili birilerine götüreceğim. Ama, iPad'im için şüphelenmeli miyim?

Son düzenleme:
Normalde olmayan donmalar falan.
arayüzde sıkıntı yok da oyun oynarken oluyor arada ama donma değil, kasma. O da oyundan kaynaklıdır herhalde çünkü işlemci yoran bir oyun.
Hocam birde mesela iPad'de virüs yoksa ama telefonda varsa ve iki cihazda bir uygulamalara/uygulamaya aynı e posta adresiyle giriş yaptıysa. Bir şey olur mu iPad'e?

Yani iPad'den girerken o uygulamaya telefonda ki virüs iPad'i etkiler mi? Yoksa o virüs sadece o telefon ile giriş yaparken mi etkin olur?

Son düzenleme:
arayüzde sıkıntı yok da oyun oynarken oluyor arada ama donma değil, kasma. O da oyundan kaynaklıdır herhalde çünkü işlemci yoran bir oyun.
Hocam birde mesela iPad'de virüs yoksa ama telefonda varsa ve iki cihazda bir uygulamalara/uygulamaya aynı e posta adresiyle giriş yaptıysa. Bir şey olur mu iPad'e?

Yani iPad'den girerken o uygulamaya telefonda ki virüs iPad'i etkiler mi? Yoksa o virüs sadece o telefon ile giriş yaparken mi etkin olur?
Sırf aynı mail hesabına oturum açtın diye virüs bulaşmaz. Ancak sizin mailiniz ifşalandıysa ve size sahte, virüs bulaştıracak bir mail gelirse ve oradaki bağlantılara tıklarsanız, ekleri indirirseniz virüs bulaşabilir. Bu siteden mailinizin herhangi bir sitenin datasının patlaması/ hacklenmesi sonucunda ifşalanıp ifşalanmadığına bakabilirsin.

Sırf aynı mail hesabına oturum açtın diye virüs bulaşmaz. Ancak sizin mailiniz ifşalandıysa ve size sahte, virüs bulaştıracak bir mail gelirse ve oradaki bağlantılara tıklarsanız, ekleri indirirseniz virüs bulaşabilir. Bu siteden mailinizin herhangi bir sitenin datasının patlaması/ hacklenmesi sonucunda ifşalanıp ifşalanmadığına bakabilirsin.
iPad'e gelirse mi diyorsunuz? Yok hocam tıklamam, indirmem de. iPad'e gelmiyor zaten şuan öyle bildirimler.
iPad'e gelirse mi diyorsunuz? Yok hocam tıklamam, indirmem de. iPad'e gelmiyor zaten şuan öyle bildirimler.
ayrıca ifşalandı diyelim. Ben bana gelen yabancı bildirimleri vs. şeyleri onaylarsam mı sorun olur? Yoksa ifşalanması da yeterli olur mu hacklenmesine cihazın.

Ayrıca ifşalandı diyelim. Ben bana gelen yabancı bildirimleri vs. şeyleri onaylarsam mı sorun olur? Yoksa ifşalanması da yeterli olur mu hacklenmesine cihazın.
Benim asıl bahsettiğim olay hacklenmekten çok virüs. Sadece ifşalansa bie şey olmaz. Sadece saçma sapan mailler gelebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı