Android'ten IOS'a geçiş izlenimi

Android fanboyu degilim. Gercekleri soyluyorum. Ayni seyleri Samsung icin de soyledim. Bana ne Samsung'dan elmadan. Hangisi uygunsa alirim kullanirim S24 sonrasinda da ya da One UI 7 ile bekledigim seyler gelmezse Apple'a gecmeyi de dusunuyorum. Pil sagligini gosteremeyen demissiniz ama pil sagligini gostermiyorlar yetenegi var ama kullanilmiyor. P40 Pro mesela. EMUI 12 ile pil sagligini gostermeye basladi. Samsung cihazlarin pil sagligini da ogrenebiliyorsun ama destege falan baglanman gerek zahmetli is. Pil sagligi gelse de hoplayip ziplamam cok da umurumda degil bir telefonu 3 yildan fazla kullanmam zaten.

Göreceli iş ben Samsung telefon alırken desteğe falan bağlanamam. Ayrıca anladığım kadarıyla hala değişen parça gözükmüyor. Bunlar önemli şeyler bence. Bu arada S24'teki 7 yıla ben güvenmiyorum niye diceksin o zaman herkes S24 alsın 7 yıl kullansın eğer ilk günkü performansı verecekse işlemci yani. Samsung nasıl para kazanacak bunu anlamıyorum.

@Mert1337 adam sürekli nötr konuşmuş, orasını övmüş burasını gömmüş. Siz sadece Apple'ı övmeye, Android'i gömmeye programlı gibi konuşmuşsunuz.

Android'in sadece bir işletim sistemi olduğunu, dışarıda 25 binden farklı cihaz üzerinde çalıştığını ve tamamen ücretsiz bir proje olduğunu bilmeniz gerekiyor. iOS ise yılda sadece birkaç cihaz için çıkıyor ve sırf iPhone'un donanımları için özel optimize ediliyor, kim bilir donanımları da işletim sistemine özel seçiliyordur. Android'den ileride olması ekstra başarı mı olacak bir de?

Android dediğiniz sistem televizyonlarda, laptoplarda, Windows'ta gömülü şekilde (emulatör değil), direkt olarak bilgisayarda, hatta arabalarda çalışan bir işletim sistemi.

iPhone'un bataryası farklı demişsiniz, öyle mi? Bakalım öyle mi?
Screenshot_20241023_090056_Brave.png

Adam sana sadece kasan S10 var mı diye bak bu da düzgün ürün demiş, anlatmış. Siz ne çekemez adamsın demişsiniz. Bilgiyle konuşun, fanboylukla değil. 1 mesajının fanboyluk yaptığını gösterebilir misiniz arkadaşın? Apple'ın beğendiği yerlerini övmüş, siz ona nasıl cevap vermişsiniz:
Hani siz Android'ciler hep Apple geç bir şey getirdi diye dalga geçiyorsunuz ya yarın bir gün bunlar Samsung'a da gelince Apple kullananlar sizle geçer artık.

Son düzenleme:
S22'deki 8 Gen 1 Samsung üretimi verimsiz ve bol bol ısınan bir çip. Isınmayı OS'a bağlamak falan inanılmaz komik hatalar kusura bakma da. Donanım ile alakası var tamamen. iPhone 13 dediğin telefon da çok kolaylıkla oyunlarda ısınıp throttle yiyor. S23'de vapor chamber var mesela, termal başarımı daha iyi senin 13'ünden. Ayrıca 8 Gen 2 çok verimliydi. 8 Gen 1'e göre, çünkü TSMC üretti çipi.

60 hz güzellemesi tamamen senin alışman ile alakalı. Benim girişin girişi 90 hz'li telefonumdan iPhone 13'e geçince bile akıcılık hissi azalıyor. Baya 60 hz, OS ile frekansın alakası ne anlayamadım. Bunu tartışmak bile komik. Saniyede 60 kere yeniliyor ve bu kabul edilemez bir durum, scrollarken gözüm acıyor.

Sen bayağı biliyorsun ya. En basitinden ne kadar çok mAh pil koyarsan telefon ağırlaşır? Bunun gibi sebepler olabilir. Ayrıca ben sana sohbetin başından beri yok Android'in bilmem nesi demedim herkes istediği şeyi kullanır senle de dalga geçmedim anladığım kadarıyla S24 kullanıyorsun onun da Exynos ile 7 yıl sözü var uzun vade de göreceğiz bakalım ne kadar kasacak falan ben de merak ediyorum. Apple kullanıyorum diye diğer markaları hiçe sayan birisi değilim.
Exynos olması veya Qualcomm olması cihazın ileriki süreçte performansını kaybetmesini etkileyen parametrelerden biri değil bu arada. İşlemciler yavaşlamaz, yavaşlayan şey disklerdir ki onlar da eski Android telefonlarda kullanılan eMMC 5.1 diskler gibi disklerdir. Şuan Android dünyası UFS ile geliyor ve eMMC'ye göre çok daha hızlı.

Gözümün önünde iPhone XR denen telefon parazit yiyor bu arada. Şu Apple'ın da kasmadığı yalanını bi' unutun.

S24 alsın 7 yıl kullansın eğer ilk günkü performansı verecekse işlemci yani.
😇😂

Bu arada arkadaşlar şu yönden de bakmak lazım IOS'un arka planda çalışan hizmetleri çok daha fazla ve aktif olarak kullanılıyor. Arka plan hizmetleri kapatıldığında ciddi bir düzelme olduğu söyleniyordu.
Aksine Android bu konuda çok daha dezavantajlı. iOS'un bildirim mekanizması daha verimli ve Samsung kadar bloatware yok.

Tamam sen fabrikada çalıştın herhalde biliyorsun da konuşuyorsun kusura bakma. Adam koymuyorsa bir bildiği var koskoca Apple affedersin de pilden biraz çalarak mı kâr yapacak, Apple'ın çok paraya ihtiyacı vardı zaten.
Pil'den değil de base iPhone'lara hâla USB 2.0 gibi at tezeği kıvamında teknoloji koyarak kâr yapıyor. Çok seviyorsunuz bu markaları.

Son düzenleme:
Selamlar, 10 yıllık Android kullanıcısıyım ve S22 cihazımdan iPhone 13'e 1 hafta önce geçiş yaptım. Geçiş yapmayı düşünen arkadaşlar için ilk izlenimlerimi sunmak isterim.

-Pil, şarj.

İlk negatif yönü net olarak pil sorunudur, yoğun kullanıyorsanız net olarak günde en az 2 kere şarja takmak zorundasınız. Bu yönde çok daha kötü herhangi bir denk Android telefona göre.

-İşletim sistemi, arayüz:

İlk hissettiğim pozitif yönü de kesinlikle bu, 60 Hz olmasına rağmen çok akıcı geliyor, çok hızlı ve çok basit. İnsanlar bunu söylediğinde Android'i savunmak için dalga geçiyordum ama günlük kullanımda çok şey değiştiriyor. Bence çok çok çok daha pratik ve hiç karmaşık değil. (daha önce iOS cihaz kullanmadım)

-Asistan

Aramalar için Google asistan son 1 yıldırda Gemini kullanıyordum… Siri ikisini de tokatlar, ne olursa olsun normal bir kullanıcı olarak Siri çok daha iyi Android asistanlarına kıyasla.

-Sıcaklık, donma kasma.

Oyun olarak sadece eFootball oynuyorum, S22 cihazımda 2 maç sonra ısınıyordu ve kasmaya başlıyordu ama iPhone 13'te 5-6 maç oynamama rağmen hiçbir ısınma kasma olmadı ama pili sömürüyor dediğim gibi Android'e göre en negatif yönü batarya.

-Son

1 haftalık deneyimlerim böyle, Android savunmak için deneyimlemediğim IOS'a salladığım günleri geride bıraktım gibi. Eğer batarya mevzusunu dert etmezseniz geçmenizi kesinlikle öneririm.

2024 yılından 2010 yılına geçmek gibi bir şey. 😈

@Crownguard ayrıca ben o arkadaşla dalga geçecek bir hitapta bile bulunmadım, ama o bana bulundu. Sonra “nötr konuşan” sözde o. Vay canına. Bu Apple kullanıcıları kendi haşinde takılıyor peşinden gelen sizsiniz (genelleme) bırakın artık bu konuları parası yeten istediğini alır.

Arkadaşın ne kullandığı umurumda bile değil ben sohbetin başından beri telefonumu söylemedim bile. O önce geldi gördüğün gibi S24 kullanıyorum işte Plus almam falan, bana ne arkadaşım.

Pil'den değil de base IPhone'lara hâla USB 2.0 gibi at tezeği kıvamında teknoloji koyarak kâr yapıyor. Çok seviyorsunuz bu markaları.

Adam Pro model telefon satacak tabii onları koyacak. Apple, Android'lerden ayrı olarak değerlendiriliyor. Kendi içerisindeki iPhone'ları ile kıyaslanıyor. O yüzden adam Pro'ya güncel bir teknoloji koyarken, Basic modele hali ile düşük koyuyor. Ayrıca ben telefonumu bilgisayara bağlayan birisi değilim bunlar beni etkilemiyor. (düz model kullanmıyorum.)

@Mert1337 adam sürekli nötr konuşmuş, orasını övmüş burasını gömmüş. Siz sadece Apple'ı övmeye, Android'i gömmeye programlı gibi konuşmuşsunuz.

Android'in sadece bir işletim sistemi olduğunu, dışarıda 25 binden farklı cihaz üzerinde çalıştığını ve tamamen ücretsiz bir proje olduğunu bilmeniz gerekiyor. iOS ise yılda sadece birkaç cihaz için çıkıyor ve sırf IPhone'un donanımları için özel optimize ediliyor, kim bilir donanımları da işletim sistemine özel seçiliyordur. Android'den ileride olması ekstra başarı mı olacak bir de?
IPhone'un bataryası farklı demişsiniz, öyle mi? Bakalım öyle mi?
Eki Görüntüle 2335623

Adam sana sadece kasan S10 var mı diye bak bu da düzgün ürün demiş, anlatmış. Siz ne çekemez adamsın demişsiniz. Bilgiyle konuşun, fanboylukla değil. 1 mesajının fanboyluk yaptığını gösterebilir misiniz arkadaşın? Apple'ın beğendiği yerlerini övmüş, siz ona nasıl cevap vermişsiniz:

Mesaj yazmışım sanırım bir hata olmuş tekrar yazayım:
Öncelikle siz de mesajlarınızdan IOS'un Android'den daha başarılı olduğunu bir tekim söylemişsiniz zaten bu yüzden iPhone daha çok tercih ediliyor.
2-ben IPhone'un bataryası farklı gibi bir şey söylemedim, siz de o arkadaş gibi biraz dediğim şeyleri yanlış anlıyorsunuz galiba. Ben orada IPhone'da iOS olduğu için ve parçaların buna göre hazırlandığı için daha az mAh yüksek verimlilik ile diğer telefonlar ile aynı gidiyor, ihtiyaç yok demek istemiştim.
3- ben hiçbir Android telefona zamanla yavaşlıyor gibi bir şey söylemedim, her cihaz belli bir zaman sonra belli bir yavaşlama yaşayabilir, fakat arkadaş orada hemen kasan S10 var mı diye atladı o yüzden öyle bir şey anlık söylemiştim.

Son düzenleme:
@Mert1337 neyse, niyetimiz kırmak değildi. Burası teknoloji forumu ve bu konuları tartışmak için buradayız. Kırdıysak özür dileriz.

@Mert1337 neyse, niyetimiz kırmak değildi. Burası teknoloji forumu ve bu konuları tartışmak için buradayız. Kırdıysak özür dileriz.

Anlayış için teşekkür ederim. Ben zaten keyif aldığım için burada böyle tartışmalar yapıyorum. Benim de amacım birileri ile kavga etmek değil. Sadece yanlış anlaşılmalar olunca ve biraz dozunu kaçırınca, tartışma kavgaya dönebiliyor ister istemez. Ama benim yazdıklarım ile sohbeti en başından tekrar okuyun bana eminim biraz hak vereceksiniz.

Adam Pro model telefon satacak tabii onları koyacak. Apple, Android'lerden ayrı olarak değerlendiriliyor. Kendi içerisindeki iPhone'ları ile kıyaslanıyor. O yüzden adam Pro'ya güncel bir teknoloji koyarken, Basic modele hali ile düşük koyuyor. Ayrıca ben telefonumu bilgisayara bağlayan birisi değilim bunlar beni etkilemiyor. (düz model kullanmıyorum.)
Samsung 10 seneye yakındır S serisine koyuyor her ne hikmetse ama. Böyle saçmalık olmaz. Güncel teknoloji ne demek ya, USB 3.0 zaten 10 senelik bir standart.

Onu yapmıyorum bunu yapmıyorum, o zaman fazla para vermenin anlamı ney?

Samsung 10 seneye yakındır s serisine koyuyor her ne hikmetse ama. Böyle saçmalık olmaz. Güncel teknoloji ne demek ya, USB 3.0 zaten 10 senelik bir standart.

Onu yapmıyorum bunu yapmıyorum, o zaman fazla para vermenin anlamı ne?

Neyi yapmıyor mesela? Adam sana işletim sistemi ile parçaları özel hazırlanmış bir telefon sunuyor. Ne yapabilir daha? Pro model alırsan hepsi var. Günlük kullanıcıya Basic de gayet yetiyor. Adam işlemciyi vermiş, RAM'i vermiş, ekranı vermiş, güzel bir kamera vermiş. Daha ne yapabilir? Android'de olaylar biraz daha farklı işliyor. Bunlar bakış açısı.

Neyi yapmıyor mesela? Adam sana işletim sistemi ile parçaları özel hazırlanmış bir telefon sunuyor. Ne yapabilir daha? Pro model alırsan hepsi var. Günlük kullanıcıya Basic de gayet yetiyor. Adam işlemciyi vermiş, RAM'i vermiş, ekranı vermiş, güzel bir kamera vermiş. Daha ne yapabilir? Android'de olaylar biraz daha farklı işliyor. Bunlar bakış açısı.
Telefotosuz dandik kameraları, 60 hz fosil panelleri, telefonun tek arabirimi olmasına rağmen 20 yıllık arabirimle gelen anakartları yıllarca pazarladı Apple. Pro modelleri ben seviyorum zaten, ama Pro modellerin olması base iPhone'ların dandik olması gerçeğini değiştirmiyor kusura bakma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı