Bu tip dağıtımları öneren çok olacaktır ama 5 yıllık bir Linux kullanıcısı olarak açıkçası ben kullanmam da önermem de çünkü katkıları yok sadece stabilite bozuyorlar.Anladığım, tema olarak mı sadace farklı? Çünkü AnduinOS'un Windows 11'nin Explorer shell'inden çok bir farkı yok.
Yani Zorin OS gibi şeyler kullanmakta mı mantıksız anlamadığım konu o.
Pop!_OS iyidir ama NVIDIA ve shell dışında olayı yok. Tiling WM'lere ilgin varsa kullanabilirsin. İlgin yoksa işine yaramaz çünkü NVIDIA sürücüsü zaten kurması zor bir şey değil.Peki Drauger OS, Pop!_OS gibi dağıtımlar işe yarar mı?
Bahsettiğin tip dağıtımlar sadece temalandırma yönüne bakarak arkaplan işlemleriyle oynamıyor. Kendi özelleştirmeleri sadece görüntü yönünde olduğu için hata güncellemesi, performans güncellemesi gibi şeyler yok. Yaptıkları şey dağıtım/işletim sistemi yapmak değil, sadece var olan işletim sistemine tema ekliyor sayılırlar. Basit bir moddan farkı yok.Ayrıca neden stabilite bozulduğu bir gerçek?
COSMIC en başında GNOME tabanlıydı, sonradan sıfırdan oluşturdular. Sıfırdan oluşturulan yani güncel hâli yalnızca Pop!_OS'te kullanılabilir durumda benim gözümde. Benim gözümde diyorum, bazı dağıtımlara kurulabiliyor ancak Pop!_OS'te olduğu kadar stabil çalışmıyor. Orta seviye denir ama bana göre kararlıdır. Pop!_OS kullanman, Anduin kullanmandan kat kat daha iyi olacaktır.Yani kullansam da olur kullanmasam da olur o anlamda. Ayrıca, Pop!_OS gibi dağıtımlarda, COSMIC masaüstü kararlı mı sayılıyor yoksa halen orta seviye tam belirlenmemiş mi?
Beni etiketlemeniz yeterli hocam.Cevaplarınız için teşekkürler, ayrıca seçtiğim Linux dağıtımları arasında kararsız kaldığımdan. Bir ara böyle bir konu oluşturacağım o konuda da bir ara yardımcı olursunuz öyle değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.