Bu yüzden panik fren testini uygulayan test yerleri ölçümü tepki süresi dahil yapmazlar. Kullanılan sensörler ile (örneğin CANBUS tabanlı alıcılar) fren basımından itibaren geçen süre ve alınan metraj hesap edilir.Bu yüzden panik fren testini uygulayan test yerleri hep aynı sürücüyü veya tepki süreleri hemen hemen aynı olan sürücüleri kullanır. Ki tepki kaynaklı oynama yaşanmasın.
E buraya katılmayan yok zaten. 40 metre altı olması da çok normal.Evet, o araçların 100-0 süreleri 40M altında.
Fren süresi ile mesafe karşılaştıranı da ilk defa gördüm... Mühendislik dalında bir ilki gerçekleştirdiniz, tebrikler.fren süresi 4sn kadar.
E buraya katılmayan yok zaten. 40 metre altı olması da çok normal.
Sen bize 10 metrelik mesafeyi açıkla açıklayabiliyorsan, aslında gerek de yok pek fazla. 2 yıl önce gerekli cevap verilmiş. (yanlış bilgilendirme uyarısı ile) Ha bir de panik freni nedir, nasıl yapılır öğrenmen trafikte işine yarayabilir, tabii ki trafiğe çıkıyorsan.
Şahsen ben daha panik freni yapmayı bilmeyen bir insanla aynı trafikte, aynı yollarda olmak istemem.
Arkadaş mesajını düzenlemiş sanırım, alıntıladığım mesaja bakarsan 10 küsür sn'de durabilmiş yazmakta, ben de fren süresinin 4sn olduğunu belirttim.Fren süresi ile mesafe karşılaştıranı da ilk defa gördüm... Mühendislik dalında bir ilki gerçekleştirdiniz, tebrikler.
Tam da bu durumdaki gibi yanlış anlaşılabileceğinden ekleme yaptım. Örnek gösterme maksatlı. Videodan az çok metraj tahmini yapılabiliyor. Raporlarında da vardır.Arkadaş mesajını düzenlemiş sanırım, alıntıladığım mesaja bakarsan 10 küsür sn'de durabilmiş yazmakta, ben de fren süresinin 4sn olduğunu belirttim.
Bunu nereden çıkardın? Ben herhangi gerçek dışı, fizik kurallarını gömen bir iddiada bulunmadım. Reflekslerim, el ayak koordinasyonuma da güvenirim. 15 yaşımda manuel öğrendim, 16 yaşımda hayatında görmediğini tahmin ettiğin virajlı dağ yollarında araç kullandım. Test etmek istiyorsan dediğim gibi İstanbul'dayım, beklerim.Ayrıca doğru senin gibi frene basıp gözlerini yuman insanlarla aynı yollarda olmak tehlikeli olabilir.
Bak bu da bir tartışma konusu olabilir. Sorgularız, sorgulamayı sevdiğimizi senin gerçek dışı iddialarını sorgularken keşfetmen gerekiyordu.Ayrıca bunlar normal ama mesela 45 AMG'nin fren mesafesinin 45M civarı olması garip değil mi?
Basit bir hesaplama yapalım ve işi en kolaya göre düşünelim. Bu arabanın 160-0 arasındaki yavaşlama ivmesini düzenli kabul edelim. Her şeyi çok basit düşünelim. Bu senaryoda bu arabanın ilk saniye sonunda gideceği mesafe 38.8 metre, 2. saniyede 66.5 metre, 3. saniyede 83.1 metre ve 4. saniyenin sonunda da 88.6 metrelik bir mesafe karşımıza çıkar. Çok yüzeysel ve mühendislik verilerine göre değil basit bir hesap yaptım sana, birkaç metrelik sapma vardır bu hesapta.ben de fren süresinin 4 sn olduğunu belirttim.
AMG'nin 45 metrelik 100-0 durma mesafesi olması imkansız.Ayrıca bunlar normal ama mesela 45 AMG'nin fren mesafesinin 45M civarı olması garip değil mi?
Kafana göre bir şeyleri çarpıtma. Dünya'nın her yerinde her test pilotu, her inceleme sürücüsü vites düşürmekle ve motor freniyle uğraşmadan koltuktan güç alarak bütün gücüyle frene, manuelse debriyaj + frene basarak en kısa mesafede durur. Mekanik bilen mühendislere de motor freniyle durmak lazım dersen, motorun panik frenleme anında devreden çıkarılması ve şanzımandan ayrılması gerektiğini bilmezsen böyle yükleniriz. Gayet normal. Bahsettiğin şey hakkında önce bir şeyler bilmen gerekiyor.Ayrıca doğru senin gibi frene basıp gözlerini yuman insanlarla aynı yollarda olmak tehlikeli olabilir.
0-100 Km/s değil o, 70 Mil/s. Yaklaşık 113 Km/s. Ki fabrika verisi değil.Ayrıca bunlar normal ama mesela 45 AMG'nin fren mesafesinin 45M civarı olması garip değil mi?