Anime çizgi filmdir. Sadece kendini çizgi film izlediği için utanan insanların söylediği bir sözdür. Mesela ben kaç yaşıma geldim hala Disney animasyonlarını izliyorum ve utanmıyorum açıkçası.
Anime kapağı yapan kişiler ikiye ayrılıyor zaten. Biri karakteri abartanlar (ki bunlar küçük yaşta insanlar oluyor genelde) diğeri genelde kendi halinde olanlar. Herhangi bir forum, kuruluş, organizasyon veya toplum normal dışı kabul edebileceğimiz (toxic, cringe, ırkçı vb.) İnsanları ne yazık ki barındırabiliyor.
Anime konusuna gelirsek çok fazla anime var. Sadece çöp olanından sanat eserine kadar çok çeşitliliği var. Yani bir animenin çizimi, anlatısı, olay örgüsü, karakterlerini sevmemen normal. İnsanlar her filmi veya kitabı sevmediği gibi her animeyi sevmek zorundada değil. Bazı insanlar fantastik kitaplar okurken bazı insanlar tarih kitapları okur. Veya oyuncu topluluğu olarak konuşursam RDR 2 yerine Doom Eternal tercih ederim. Çünkü ben hızlı oynanışı olan oyunları seviyorum. Sadede gelecek olursak bir anime size hitap etmedi diye diğer animelerinde size hitap etmeyeceği anlamına gelmez. Ayrıca bence anime yerine manga daha iyi. Hem vakit kaybı değil hem de okumak bana daha fazla zevk veriyor izlemek yerine. Her şey tercih meselesi direk çizimde sevmiyor olabilirsiniz. Bende gerçekçi filmleri sevmiyorum ama içlerinden biri iki tane sevdiğim çıkıyor.
Olabildiğince kendim üzerinden örnek verdim ki daha iyi anlaşılsın.
İyi günler dilerim.