Anısı olan bilgisayar satılmalı mı?

Jesse Pinkmann

Hectopat
Daha fazla  
2017 yılında babam bana bilgisayar aldı. Hala o bilgisayarı kullanıyorum ve güncel oyunlar için yetmiyor. i5 3470 RX 570 ekran kartına sahip sistemim. Yeni sistem almak istiyorum ama sıkıntı şu ki bu bilgisayar bana babamdan hatıra kaldığı için satmaya kıyamıyorum. Babam maalesef 4 sene önce vefat etti. Ama bu bilgisayarı satarsam da yeni bilgisayar almam için bütçemin neredeyse yarısını karşılayacak. Sizce ne yapmalıyım?

2017 yılında babam bana bilgisayar aldı. Hala o bilgisayarı kullanıyorum ve güncel oyunlar için yetmiyor. i5 3470 RX 570 ekran kartına sahip sistemim. Yeni sistem almak istiyorum ama sıkıntı şu ki bu bilgisayar bana babamdan hatıra kaldığı için satmaya kıyamıyorum. Babam maalesef 4 sene önce vefat etti. Ama bu bilgisayarı satarsam da yeni bilgisayar almam için bütçemin neredeyse yarısını karşılayacak. Sizce ne yapmalıyım?

Para gelip geçicidir, anılar her zaman akılda durur. Bence satmayın.

Öncelikle başınız sağ olsun, ben olsam satmazdım. Sattıktan sonra pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. Evet maddi olarak sizi çok rahatlatır ama biraz daha dişinizi sıkıp birikim yapın. Yeni bilgisayar her zaman alınır, şimdi paranız olmaz 1 sene sonra alınır ama elinizden gideni bir daha geri alamazsınız

Satmaya ihtiyaç duymadan yeni bilgisayarı bir şekilde alabilecekseniz bence satmayın.
Manevi degeri varsa satmayin bence.
Para gelip geçicidir, anılar her zaman akılda durur. Bence satmayın.
Öncelikle başınız sağ olsun, ben olsam satmazdım. Sattıktan sonra pişman olma ihtimaliniz çok yüksek. Evet maddi olarak sizi çok rahatlatır ama biraz daha dişinizi sıkıp birikim yapın. Yeni bilgisayar her zaman alınır, şimdi paranız olmaz 1 sene sonra alınır ama elinizden gideni bir daha geri alamazsınız
Çok sağolun dostlar, satmayacağım.

Olaya farklı bir yönden bakmayı dene. Dolaylı yoldan bütçenin yarısını yine rahmetli baban karşılamış olacak. Manevi hatırası da yeni bilgisayarında devam edecek :)

Hocam cidden çok arada kaldım. Bir yanım açıkçası sizin gibi düşünüyor. Ama yeni sistem aldığında bu bilgisayar sadece köşede duracak sürekli. Ayrıca babamın aldığı zamandan bir eser kalmadı. Şöyle söyleyeyim ilk aldığında kasada i5 650 R7 240 gibi parçalar vardı. Anakartım yandı anakartı da değiştirdim. Sadece dış kasa olarak aynı bilgisayar. Çok arada kaldım gerçekten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı