Ankaeloboost'tan alınan LOL hesabı çalındı

emonachi

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2019
Mesajlar
151
Merhaba arkadaşlar ben şimdi Ankaeloboost üzerinden LOL hesabı satın aldım fakat satan kullanıcı benden hesabı geri aldı. Siteye yazdığımda bana bazı belgeler çıkarıp dava açmamı istediler sizce davada kazanabilir miyim?
 
LoL'de hesap alım-satımı yasaklanmış bir şey. Riot'a itiraz etme hakkın hiçbir şekilde yok. Hatta Riot'a bu olayı anlatırsan hesabı kalıcı olarak yasaklayabilirler bilgileri doğru verirsen. Almadan önce düşünmen gerekti. Dava falan da hikaye. Soğuk suyu için.
Ergin ile Gergin’in önceki bölümlerinde hesap güvenliğinin ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik.
Üzülerek görüyoruz ki, hesap güvenliğinizi sağlamak için var olan kurallar ancak hesabın başına bir şey geldikten sonra dikkate alınıyor. Bu aşamada da tabii ki iş işten geçmiş oluyor. Bu durum genelde oyuncular tarafından sebepsiz, haksız yere verilen disiplin işlemleri olarak yorumlanıyor; ancak tabii ki hiçbir hesap durduk yere disiplin işlemine maruz kalmıyor.
Söz konusu League of Legends olduğunda, ortak hesap kullanmanın tarih olması ve herkesin hesap güvenlik seviyesini arttırması konusundaki duruşumuzu ve kesin kurallarımızı bıkmadan, yorulmadan sizlerle paylaşmış olsak da, hala hesap satışı yapan alışveriş siteleriyle, hatta daha da kötüsü Panolar’da açılan başlıklarla karşılaşıyor olmak bizi gerçekten çok üzüyor. Bu gibi yasal olmayan alışverişlerin bir parçası olup mağdur duruma düştüğünüzü görmeyi kesinlikle istemiyoruz.
Unutmayın ki hesabınızı “ben oyunu bırakıyorum, sen oyna kanka” diyip bir arkadaşınıza hediye etmek ya da uygun fiyat veren birine satmak (hatta ve hatta satma girişiminde bulunmak), farklı şampiyonları ve kostümleri olan bir başka hesapla takas etmek, hesap bilgilerini herhangi bir nedenle başka bir oyuncuya aktarmak kesinlikle yasaktır ve günün sonunda bahsi geçen hesabın süresiz askıya alınmasına neden olabilir.
League of Legends tamamen ücretsiz, size ve sadece size ait bir oyun. Oyuna bir süre ara vermeyi düşünüyor olsanız bile bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın, hesabınızı ticari amaçlar için kullanmayın. Nasıl ki kimlik bilgileriniz, vatandaşlık numaranız, banka hesap bilgileriniz sadece ve sadece size aitse, League of Legends hesabınız da yalnızca size özeldir.
Uzun lafın kısası; hesap satışı yapmak/birinden hesap satın almak yasaktır ve hesabınıza veda etmenize neden olabilir.
 
Beyler hesap satın aldım, elo boost hesap değil hesabın elosu gümüş ve elo boosta ihtiyacım yok zaten yüksek eloda oynuyorum kostüm ve full champ diye aldım yanlış anladınız beni
 
Hesap paylaşımının yasak olduğu bir platform sonuç olarak yasak olan bir şeyi yapıyorsunuz. Dava açarsınız her şeye dava açabilirsiniz adam evinizin önünden geçerken yere tükürür gider dava açabilirsiniz dava açmak sizin anayasal hakkınız fakat bu dava nasıl sonuçlanır bilemeyiz. Bir dijital dolandırıcılık suçu olarak görülürse bunu yapan yapılmasına vesile olan site ceza alabilir fakat o kadar.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı