Ankara’da Sokak Köpeklerine Katliam Yapıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle orası yabani hayvanların yaşaması için müsait bir alan değil ve orada sürü ile gezen köpekler yüksek ihtimalle etrafa saldırıyor ve çöpleri yollara döküyor ve çevreye zarar veriyordu. Belediye sahip çıkmıyor, sözde hayvan severler evlerine hapsettiği kediler ve köpeklerden ziyade bunlara 1 paket mama alsın yedirsin, bunlar aç kalıyor dadanıyor etrafa işte. 2 dakika ses yapan ramazan davulcusuna itiraz edenlerin hakkı varsa vampir olmayan uyumaya ihtiyacı olan insanların bu köpeklerin sabaha kadar çıkardığı gürültüye itiraz etmeye hakkı vardır. Bu belediyenin yaptığı işgüzarlık yüzünden oluyor, millet parti yarıştırmak yerine hizmet yarışında girseydi böyle şeyler olmazdı. Daha geçen eve gelemiyordum yolu kesmişler böyle bir şey yok arkadaş, hoşt dedim 10 tanesi çıktı kovaladılar bir evin bahçesine atladım diz, dirsek, üst baş gitti yani demek istediğim işe büyük resimden de hukuksal bir nizam içeren bir eşitlikte de bakmak lazım. Ama bu demek değil ki sen köpeği can çekiştirerek zalimce katletme hakkı veriyor. Yurt dışında bütün ülkelerde köpeklere kısırlaştırılma ve ötanazi yapılıyor artık Türkiye'dede bunların yapılması gerekiyor. Hayvanlara yaşam alanı kalmadı artık yani ya hayvanlar gidecek yada insanlar artık 2. seçenek imkansız olduğu için hayvanlar koruma altında dengeli bir nüfusla yaşatılmalıdır.

Öncelikle orası yabani hayvanların yaşaması için müsait bir alan değil ve orada sürü ile gezen köpekler yüksek ihtimalle etrafa saldırıyor ve çöpleri yollara döküyor ve çevreye zarar veriyordu. Belediye sahip çıkmıyor, sözde hayvan severler evlerine hapsettiği kediler ve köpeklerden ziyade bunlara 1 paket mama alsın yedirsin, bunlar aç kalıyor dadanıyor etrafa işte. Bunlarda ayrı olarak nasıl 2 dakika ses yapan ramazan davulcusuna itiraz edenlerin hakkı varsa bu köpeklerin sabaha kadar çıkardığı gürültüye itiraz etmeye hakkı vardır. Bu belediyenin yaptığı işgüzarlık yüzünden oluyor, millet parti yarıştırmak yerine hizmet yarışında girseydi böyle şeyler olmazdı. Daha geçen eve gelemiyordum yolu kesmişler böyle bir şey yok arkadaş, hoşt dedim 10 tanesi çıktı kovaladılar bir evin bahçesine atladım diz, dirsek, üst baş gitti yani demek istediğim işe büyük resimden de hukuksal bir nizam içeren bir eşitlikte de bakmak lazım. Ama bu demek değil ki sen köpeği can çekiştirerek zalimce katletme hakkı veriyor. Yurt dışında bütün ülkelerde köpeklere kısırlaştırılma ve ötanazi yapılıyor artık Türkiye'dede bunların yapılması gerekiyor. Hayvanlara yaşam alanı kalmadı artık yani ya hayvanlar gidecek yada insanlar artık 2. seçenek imkansız olduğu için hayvanlar koruma altında dengeli bir nüfusla yaşatılmalıdır.
Kısmen katılıyorum. Fakat, o çevredeki insanların elinden geldiği kadar mama veya yemek verip vermediğini bilemeyiz. Herkesi maddi durumu, bütçesi farklı olabilir. Fakat, yine yemek artığı ve içine bayat ekmek katarak bir poşete yemek hazırladığınız zaman birçoğu yemekte. Bir diğer konu ise şu an güncel yasa gereği sokaktaki şikayet edilen köpekleri belediye alıyor, kısıtlaştırıp tekrar aldığı yere bırakıyor. Ben de böyle olması taraftarıyım. Çünkü herkes her yere yetişemiyor. Böyle olması onlar için de insanlar için de biraz daha olumlu. Elbette ki gönül ister kendileri rahatça yaşasın, kısırlaştırılmaısn ama maalesef gün geçtikçe yaşam alanları daralmakta...

En etkili yöntem kaçmak ve ağaca veya yüksek yere tırmanmak. Beni parçalayacklardı. Ehehhe. Bir de bir anımı anlatayım. Komşunun kuzusunu seviyorduk Afyon'da birden kardeşim bağırdı bir baktım kangal kendini kurtarmış zincirden bize doğru koşarak geliyor hemen ahıra kapattık kendimizi kurtardık. Komşu geldi köpeği geri götürdü bağladı. Yakalasaydı sonumuz kötü olacaktı. :D
Kaçmak en son ihtimal ben motorla yolda giderken önümü köpekler çeviriyor motorla kaçmıyorum kaçmayı denesem ben hızlanana kadar paçayı tutarlar en iyi yöntem yavaş yavaş uzaklaşmak köpeklere çok bakmadan.

Kaçmak en son ihtimal ben motorla yolda giderken önümü köpekler çeviriyor motorla kaçmıyorum kaçmayı denesem ben hızlanana kadar paçayı tutarlar en iyi yöntem yavaş yavaş uzaklaşmak köpeklere çok bakmadan.
Ah ah az çekmiyorum köpeklerden motorla gezerken. Hayır be hayvan ne istiyorsun benden, sana zararım yok bir şeyim yok neden kovalarsın. Artık motorla gezerken ne zaman bir köpekle göz göze gelsem anlıyorum ki kovalayacak. Hayır panikle viteste atamıyorum bir gün şanzımanı alacağım elime diye korkuyorum. Zaten 137cc motor hemende hızlanmıyor. Gerçekten motosikletle çok sorun oluyor bu köpekler ya. Bak anlatırken bile korkmaya başlıyorum.😀

bütün başı boş köpekleri vurdular.

Peki size şöyle bir soru sorayım; Başı boş dediğiniz köpekler nasıl sokaklara düştü? Keyfiyen köpek alıp dışarı atanlar yüzünden olabilir mi mesela? Bence köpeklerin yerine onları sokağa atanları vurmak lazım.

Ayrıca köyler de şuan bile başı boş köpekler avlanır.

Lanet olsun taş kalpliyim üzülmedim var mı ötesi?

Evet ifade özgürlüğü kapsamında fikrini düşünceni serbestçe belirtebilirsin. İfade özgürlüğünün güzelliği burda. Kimin ne olduğunu görebiliyor anlayabiliyoruz. Aynı ifade özgürlüğünden ben yararlanamayacam ama, zira ananın babanın kulaklarını çınlatırsam forum yönetimi bunu ifade özgürlüğü olarak görmeyecektir.
Öncelikle orası yabani hayvanların yaşaması için müsait bir alan değil ve orada sürü ile gezen köpekler yüksek ihtimalle etrafa saldırıyor ve çöpleri yollara döküyor ve çevreye zarar veriyordu. Belediye sahip çıkmıyor, sözde hayvan severler evlerine hapsettiği kediler ve köpeklerden ziyade bunlara 1 paket mama alsın yedirsin, bunlar aç kalıyor dadanıyor etrafa işte. 2 dakika ses yapan ramazan davulcusuna itiraz edenlerin hakkı varsa vampir olmayan uyumaya ihtiyacı olan insanların bu köpeklerin sabaha kadar çıkardığı gürültüye itiraz etmeye hakkı vardır. Bu belediyenin yaptığı işgüzarlık yüzünden oluyor, millet parti yarıştırmak yerine hizmet yarışında girseydi böyle şeyler olmazdı. Daha geçen eve gelemiyordum yolu kesmişler böyle bir şey yok arkadaş, hoşt dedim 10 tanesi çıktı kovaladılar bir evin bahçesine atladım diz, dirsek, üst baş gitti yani demek istediğim işe büyük resimden de hukuksal bir nizam içeren bir eşitlikte de bakmak lazım. Ama bu demek değil ki sen köpeği can çekiştirerek zalimce katletme hakkı veriyor. Yurt dışında bütün ülkelerde köpeklere kısırlaştırılma ve ötanazi yapılıyor artık Türkiye'dede bunların yapılması gerekiyor. Hayvanlara yaşam alanı kalmadı artık yani ya hayvanlar gidecek yada insanlar artık 2. seçenek imkansız olduğu için hayvanlar koruma altında dengeli bir nüfusla yaşatılmalıdır.

Evet hayvanlara nasıl davranacağımız konusunda o yurt dışı dediğin ülkeleri örnek alalım. Kadın erkek eşitliğinde iranı, basın özgürlüğünde de kuzey koreyi örnek alırız...

Hayvan kötü bir şey yaptı diye ölümü haketmiyor. Akılları yok biz gibi.

Son düzenleme:
Gelişmiş ülkelerde sokak hayvanı yok. Ben b**a basmamak için yere bakarak yürümek istemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı