Ankara'da yaşanır mı?

Biraz daha batı taraflarına bak, hem soğuktan hem de Suriyeli probleminden uzaklaşırsın.
 

Puanın düşük olması ve %100 İngilizce olması AYBÜ'yü cazip yapıyor. Siz Ankara'da yaşıyorsunuz esenboğa kampüsüne yürüme mesefasinde özel yurtlar var mı?
 
Bence çok sıkıcı bir şehir. Atamın mezarı Anıtkabir harici awm dolusu betoname bir şehir. Ağaçları sadece otoyol kısımlarında görürsünüz. Tabii bu ağaçlar Mansur Yavaş döneminde dikildi. Melih gökçek zamanında çöl gibiydi her yer. Cafe'ler çok. Awmler de aynı şekide aşırı fazla. Park olarak gençlik parkı var bilinen. Bence en modern ilçesi yenimahalledir. Batıkent tarafları. Diğer tarafları bana çok bayıcı ve betoname geliyor.
 
Bende 11 yaşımda Malatya'dan geldim Ankara'ya 18 senedir de ankaradayım büyükşehir olmasının artısı olanak fazla. Merkezde bir yerde oturursan en ücra noktasına bile 1 saatte gidebilirsin diyebilirim birkaç yer vardır istisna ama işin olacağını sanmam oralarla. Soğuğumuz meşhurdur ama aktivite amaçlı çok şeyler yapabilirsin. En kötü canın sıkıldı çıktın her köşede bir park var çıkar 2 tur atarsın
 
Puanın düşük olması ve %100 İngilizce olması AYBÜ'yü cazip yapıyor. Siz Ankara'da yaşıyorsunuz esenboğa kampüsüne yürüme mesefasinde özel yurtlar var mı?
Kampüsünün yakınında yurtlar var. Benim bildiğim ana kampüste de yeni yurtlar yapılıyor.
 
Hocam sizi çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de küçük bir şehir ve sizin yaşadığınız yerin komşu illerinden Burdur'da yaşıyorum. Maalesef ki küçük şehirlerde bir şeyler yapmak zor. Mesela Burdur'da Isparta'ya oranla daha az şey yapabilirsin. Sosyal ortam Cumhuriyet Meydanı, İstasyon Caddesi gibi yerler. Isparta da bildiğim kadarıyla Iyaşpark ve çevresi var sadece ortam olarak.

Ankara'da uzun süreli kalma deneyimim olmadığından sadece şunları söyleyebilirim; Her ne olursa olsun büyük şehre gidince ilk başta garip gelecektir normal olarak. Ankara okunabilecek en iyi şehirlerden biridir. Hatta annem Gazi Üniversitesi'nde okudu 89-93 seneleri arası. Batıkent'te kalmış. O zamanki deneyimlerine göre iyiymiş. Ulaşım olarak da kolaymış ancak mesai çıkışı saatlerde veya yoğun olan zamanlarda biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz diğer hocalarımın dediği gibi.

Soğuk ve ayazıyla da meşhur zaten. Ama kafaya takılacak bir şey değil. Bitki örtüsü bozkırdır. Tabii ki ağaç var o kadar da değil. Koskocaman Atatürk Orman Çiftliği var. Üniversite kampüsü olarak da Bilkent, ODTÜ ve Hacettepe'de ağaçlık alan konusunda sıkıntı yok bildiğim kadarıyla. AYBÜ hakkında hiçbir bilgim yok. Kampüsünün uzak olduğunu biliyorum. Yurt veya kalacak yer olarak diğer üniversitelerin kampüsü daha avantajlı duruyor.

Bence diğer şehirlere bakmanızı da öneririm. Sadece Ankara olarak odaklı kalmayın.
 
Yaşanabilir, güzel bir yerdir.
 
Ankara'da yaşamadım ama gezme fırsatım olmuştu. Üniversite eğitimi açısından güzel şehirdir. Bölgesi bozkır olduğu için fazla ağaçlık yerleri yok. Benim gibi Ege bölgesinde yaşayan yani doğa ve yeşilliğin olduğu ve Akdeniz ikliminin olduğu yerlerden gelenlere Ankara beton, sıkıcı ve kasvetli gelecektir. Bu durumu yaşamıştım. Kültür ve sanat alanında İstanbul kadar olmasa da iyi durumdadır. Öğrenci açısından tavsiye edilebilir. Gezilecek yerleri genelde Anıtkabir veya müze gibi yerler oluyor. Eskişehir'e bakabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…