Liberty 4'ün neredeyse tizleri harman eğrisinden 15dB daha fazla ayarlanmış, bu da hem midlerin doğal gelmemesini hem de sesin kulak tırmalamasını sağlıyor. Liberty 3 Pro biraz daha iyi ama onun da pek iyi sayılmaz. Bu siteden kendiniz de bakabilirsiniz:
Automatic headphone equalization
autoeq.app
Evet kulaklığı takıp hemen kullanabilmek önemli ama kutudan bu kadar kötü frekans tepki eğrisiyle çıkan bir kulaklığı şu anda sadece Türkiye'de bile binlerce kişi kullanıyor, üstelik beğeniyorlar. Herkesin kulak zevki farklıdır tabii ama bu kadar bozuk bir eğriyi kimsenin seveceğini sanmıyorum. Ayrıca benim yapılmasını istediğim şey çok basit, Wavelet'i indir, Auto EQ sekmesinden kulaklığın modelini bul ve seç.
Rehberde anlattığım ayarları bir deneyin, tepkinizi çok merak ediyorum. Bir de Soundcore uygulamasındaki hearid kısmını da kullanırsanız daha çok hoşunuza gider.
360 ses sanki sesi çevresel yapacağın diye enstrümanları tutup sanal bir küre etrafında gerdirmiş gibi geliyor, çoğu ses robotikleşiyor. Bunun aynısı birçok uygulamafa virtualizer olarak var. Hiçbir ekstra teknoloji içermeyen bir özellik. Ama Dolby ve DTS her enstrümanı olması gereken yere gerdirmekten ziyade konumlandırmaya çalışıyor.
Şu an konudaki kimse doğru ekolayzırlar ile Liberty 4'ün ses kalitesinin piyasadaki en iyi 10 TWS sesinden birisi olduğunu bilmiyor, etiketlediğim mesajda bilmemelerinin sebebini açıkladım. Gencim evet ama bence bu durumda bir yanlışlık yok, bir mesajı göndermeden tekrar tekrar kontrol ediyorum. Uzun uzun zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.