Madem öyle, ne kadar faydası olur bilmiyorum ama gidip bizzat Türk Telekom Genel Müdürlük'teki yetkiliyle görüşüp derdini anlatmayı deneyebilirsin. TürkNet abonesi olduğun için umursamaması gibi bir ihtimal de var fakat kalender birine denk gelirsen süreci hızlandırabilir. Ben gidip şef ile konuşarak birçok sorunumu halletmiştim zamanında.
Hiper 200 paketini kullanıyorsunuz sanırım ancak sitede fiyat 65TL gözüküyor. O fiyata nasıl kullanıyorsunuz?Download hızım: 75 Mbps
Upload hızım: 4 Mbps
Fiyatı: 58₺
Taahhüt: YOK
Servis sağlayıcım: NETSPEED
Kalite memnuniyetim: 10
Fiyat memnuniyetim: 10
65 TL olmadan önce o paket 58 TL olarak satılıyordu. Taahhutunuz olsun olmasın BTK'nın müşteriye İSS'ye girdiği fiyattan en az 1 yıl hizmet vermek zorundasın maddesi var. Bu yüzden her firmada bir yıl fiyat garantisi vardır fakat yasalarda açık vardır yinede zam yapan firmalar olur orasını bilemem.Hiper 200 paketini kullanıyorsunuz sanırım ancak sitede fiyat 65TL gözüküyor. O fiyata nasıl kullanıyorsunuz?
65 TL olmadan önce o paket 58 TL olarak satılıyordu. Taahhutunuz olsun olmasın BTK'nın müşteriye İSS'ye girdiği fiyattan en az 1 yıl hizmet vermek zorundasın maddesi var. Bu yüzden her firmada bir yıl fiyat garantisi vardır fakat yasalarda açık vardır yinede zam yapan firmalar olur orasını bilemem.
TürkNet YAPA hizmetini sadece Türk Telekom santrallerine taktığı DSLAM cihazlarından verebiliyor. Bu yüzden YAPA hizmeti size santral mesafesini gösterir. Bu mesafeyi yine Türk Telekom sistemlerinden otomatik olarak çeker. Size 50 metre gösterilen mesafe ise sizin saha dolabına olan uzaklığınız. TürkNet VAE olarak veya Netspeed gibi firmalar size saha dolabından verebilir. TürkNet'e bölgende YAPA varsa ve santral uzaksa kayıt olurken VAE olarak seçme şansınız var fakat YAPA'ya bir kez geçince iptal etmeden çıkarmıyorlar. Bu arada 2.5 KM uzaklıktan VDSL hizmeti vereceği yalanını unutmamak lazım. Ayrıca Netspeed şu an itibari ile 75 Mbps üstünde paket olmadığı için 75 Mbps gösteriyor herkese oysa 50 metre mesafeden 100 Mbps zorlanır.YAPA hattındayım. TürkNet Santralın uzaklığı 2.5KM olduğu için VDSL yada ADSL2 hizmeti veremeyeceklerini söylediler. NetSpeed ile konuştuğumda altyapımın 8MBit ADSL-75Mbit VDSL hızı desteklediği ve santral uzaklığının 50M olduğunu söyledi. TürkNet bu santral uzaklığını nasıl hesaplıyor? YAPA altyapısı TürkTelekoma bağlı değilmi? Mesafeler arasında bu kadar fark olması beni şaşırttı.
TürkNet YAPA hizmetini sadece Türk Telekom santrallerine taktığı DSLAM cihazlarından verebiliyor. Bu yüzden YAPA hizmeti size santral mesafesini gösterir. Bu mesafeyi yine Türk Telekom sistemlerinden otomatik olarak çeker. Size 50 metre gösterilen mesafe ise sizin saha dolabına olan uzaklığınız. TürkNet VAE olarak veya Netspeed gibi firmalar size saha dolabından verebilir. TürkNet'e bölgende YAPA varsa ve santral uzaksa kayıt olurken VAE olarak seçme şansınız var fakat YAPA'ya bir kez geçince iptal etmeden çıkarmıyorlar. Bu arada 2.5 KM uzaklıktan VDSL hizmeti vereceği yalanını unutmamak lazım. Ayrıca Netspeed şu an itibari ile 75 Mbps üstünde paket olmadığı için 75 Mbps gösteriyor herkese oysa 50 metre mesafeden 100 Mbps zorlanır.
YAPA'ya geçirebilmek için yalan atarlar normaldir bu durum. 50 metre mesafeden 85 üstü olması gerekir. Modem ara yüzünde ulaşılabilir hız 85 göstermedikçe Telekom sistemi üzerinden bakıyorsanız alt yapı sorgu siteleri genel olarak 85 Mbps gösterir . Benimde aynı şekilde 85 Mbps ama benim alt yapım 145 Mbps destekli. Ben 16 Kasım'dan sonra Oris Telekom firmasına geçiş yapıyorum, şu an TürkNet kullanıyorum. Yakında Oris Telekom nasıldır hakkında bilgi veririm burada. Hatta bu arada 50 metre mesafeden modem ara yüzü ulaşılabilir hız 85 gösteriyorsa bile ya portta ya local kablolarda yada iç tesisatta sorun var demektir.Altyapım en fazla 85Mbit hız destekliyor. TürkNet bana saha dolabından VDSL alma şansım olduğunu söylemedi. Sırf bu yüzden bile aboneliğimi iptal ettirmem gerekir. Saha dolabından alacağım VDSL hızında bir düşüş yada kopma sorunu olur mu? 50M mesafenin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Yıllar boyu 3-8Mbit hız kullandıktan sonra 75Mbit bana ilaç gibi gelir.
YAPA'ya geçirebilmek için yalan atarlar normaldir bu durum. 50 metre mesafeden 85 üstü olması gerekir. Modem ara yüzünde ulaşılabilir hız 85 göstermedikçe Telekom sistemi üzerinden bakıyorsanız alt yapı sorgu siteleri genel olarak 85 Mbps gösterir . Benimde aynı şekilde 85 Mbps ama benim alt yapım 145 Mbps destekli. Ben 16 Kasım'dan sonra Oris Telekom firmasına geçiş yapıyorum, şu an TürkNet kullanıyorum. Yakında Oris Telekom nasıldır hakkında bilgi veririm burada. Hatta bu arada 50 metre mesafeden modem ara yüzü ulaşılabilir hız 85 gösteriyorsa bile ya portta ya local kablolarda yada iç tesisatta sorun var demektir.