Madem öyle, ne kadar faydası olur bilmiyorum ama gidip bizzat Türk Telekom Genel Müdürlük'teki yetkiliyle görüşüp derdini anlatmayı deneyebilirsin. TürkNet abonesi olduğun için umursamaması gibi bir ihtimal de var fakat kalender birine denk gelirsen süreci hızlandırabilir. Ben gidip şef ile konuşarak birçok sorunumu halletmiştim zamanında.
Bir işe yaramadi. Sorun için Destek kayıtları oluşturdum. TürkNet sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçtim. Ama 3.5 haftadır sorunum hiçbir şekilde düzeltilmedi. Altyapım yenilendiği için VDSL'e geçmek istediğimi belirtiğimde santralın 2.5KM uzakta olduğu söylendi. Ama Netspeed ile konuştuğumda bana 75Mbit VDSL hız verebileceklerini ve Santral uzaklığının 50MT uzakta olduğunu söylediler. Bu yüzden NetSpeed'e geçmek istiyorum. Ama Ev Halkı NetSpeed paketinde ev telefonu olmadığı için sorun çıkartıyor. Ev telefonuna ayrı ücret ödemek istemiyorlar. İnternet kullanımları sosyal medyada gezinmekle sınırlı olduğu için yukarıdaki hızı almaktan yana bir sorunları yok. Eski internet ve Ev telefonu benim üzerime olmadığı için bir şekilde onları ikna etmem gerekiyor. Bu konuda ne yapabilirim? Çok daha yüksek hız alabileceğimizi Söyledim. Ama pek etkili olmuyor. İnternet 0.1 Mbps hızında olsa bile Ev telefonu ücreti ödenmediğinden onlar için sorun yok. Bu mantığı hala çözebilmiş değilim. Ayda 15 Dakika EV Telefonu görüşmesi yapıyoruz. Ama İnternet + EV Telefonu ücretinin 250TL Lira olacağından bahsediyorlar. 65TL aylık internet ücretini çıkarsak, Aylık 185 Lira Ev telefonu faturası gelmesi için 1000 dakika görüşme yapmamız gerekir. Ama bunu anlatmak pek kolay olmuyor. Son 2 Senede 6 kez internet sağlayıcısı değiştirdiğim ve buna bağlı olarak ödediğimiz taahhüdü ihlal cezaları yüzünden bahane uydurduklarını düşünüyorum. Cahil insanlar değiller.