Anlamını bilmediğim kelime öbekleri

40 yaşındayım, anlamını bilmediğim birtakım kelimeler ile karşılaşıyorum ve genç arkadaşlardan yardım bekliyorum. "boomer", "hawlı", "çawo", "olur olur yeriz" ve "dızo" ne demek acaba? Google'dan pek faydalanamadım.

40 yaşındayım, anlamını bilmediğim birtakım kelimeler ile karşılaşıyorum ve genç arkadaşlardan yardım bekliyorum. "boomer", "hawlı", "çawo", "olur olur yeriz" ve "dızo" ne demek acaba? Google'dan pek faydalanamadım.
Dızo: Eşofman giyip nike-adidas sponsorluğu yapan ghetto-vari takılan serserimsi gençler.
Çavo: El Chavo dan gelme çocuk demek
Olur Olur Yeriz yeriz: Yerine göre değişen bir şey
Boomer: Sen oluyorsun hocam :)
Hawlı: 20 yaş altı Z kuşağının kullandığı "havalı" kelimesi.

"Boomer" için örneğin; sokaklarda "telefonunu çıkar!" diyen, günümüz koşullarına uyum sağlayamamış eski kafalı tabiri caizse geri kalmış bireylere hitaben bir kelime. "Dızo" sokak serserisi tarzında takılan kişiler. "Hawlı" Z kuşağının kullandığı, havalı ile aynı amaca sahip kelime. Diğerleri hakkında bir fikrim yok.

Boomer genelde ergenlerin, sosyal medyadan, internetten, teknolojiden anlamayan kişilere taktığı isimdir. Hawlı ise bu sefer ergenlere söylenir. Ergenlik çağında çocuklar bazı şeyleri "havalı" olmak istediği için yapar. Mesela sigara içmek gibi. Bu yaptıkları ile kendini çok "havalı" sanan çocuklara oo çok hawlı gibisinden şeyler söylenir. Bunun anlamı havalı olmak için böyle davrandığının farkındayız, havalı değilsin. Demektir. Dızo genelde sokak serserilerine denir. Herhangi bir kelime anlamı yoktur. Dız dızlamaktan gelir dızlamak çalmak, araklamak demektir. Kürtçe ile harmanlandığında dızo, dızcı, yani hırsız demektir. Ama hırsız anlamında kullanılmaz.

Baby Boomer, 1960'lı yıllarda ABD'de nüfus patlaması sırasında doğan çocuklara takılmış bir nesil ismi. Sonrasında bir hakaret olarak kullanılmaya başlandı. Yaşlı kesimin saçmalıklarını duyulunca söylenen bir şey. Tabii her jargon gibi git gide anlamını yitirmiş durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı