Anlık CPU hızı düşüşü

merenkrts

Hectopat
Merhaba, mosnter laptopumda son zamanlarda Valorant'ta ani FPS dropları olmaya başladı. Quick CPU adlı programı indirip CPU hızını ve derecesini izledim. CPU'nun hızı ortalama 4.20'lerdeyken her 10-20 saniyede bir 3.40 civarına hatta 2.20'lere anlık olarak düşüyor ve eski haline geri dönüyor. Bu da oyunlarda ani FPS düşüşüne neden oluyor. Biraz araştırdıktan sonra virüs olabilme ihtimalini gördüm ve önerilen virüs programlarıyla birçok kez tarattım PC'yi. Bir sonuç çıkmadı. Ben de ayarlardan bilgisayarı sıfırladım ve tüm dosyaları kaldırttım. Fakat sorun hala devam ediyor. Bu arada Valorant'la ilgili mi diye düşünüp chormeden bir video açtım YouTube üzerinden ve aynı CPU hızı düşüşü oluyor. Önceden olmuyordu bir günde bu hake geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
abra a7v12.2.1
Isı değerleriniz nasıl?
ısı değerleri ortalama seyrediyor, boştayken oyundayken chorme deyken olması gereken değerlerde. yani internetten araştırdığım ve quick cpu programı ile incelediğim sonuçlar
Sicaklik kaynaklidir o, termal throttling yapiyor islemci.
Ikinci ihtimal de, cok fazla CPU gucune ihtiyacin olmadigi anlarda frekansi dusuruyordur ( loading ekrani ornegin ) . Guc tuketimini azaltmak icin.
pc yi alalı 6 ay bile olmadı, sıcaklık sorunu olduğunu hiç düşünmemiştim. monster müşteri hizmetlerine konuyla ilgili mail attım henüz dönmediler. ücretsiz bakım yapıyor monster termal macun vs de değiştiriyor. onu yaptırsam sorun çözülme ihtimali nedir

Abra A7V12.2.1.

Sıcaklık değerleri ortalama seyrediyor, boştayken oyundayken chormedeyken olması gereken değerlerde. Yani internetten araştırdığım ve quick CPU programı ile incelediğim sonuçlar.

PC'yi alalı 6 ay bile olmadı, sıcaklık sorunu olduğunu hiç düşünmemiştim. Monster müşteri hizmetlerine konuyla ilgili mail attım henüz dönmediler. Ücretsiz bakım yapıyor Monster termal macun vs de değiştiriyor. Onu yaptırsam sorun çözülme ihtimali nedir?

Oyun içinde anlık mı baktınız Alt Tab atıp mı sıcaklıklara baktınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı