Annem beni tehdit ediyor

Babam hasta, kuyruk sokumu kısmında iltihap çıktı. Bu yüzden hastanede, ona elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, bazen bocalıyorum ama annem beni babamla tehdit ediyor. Sürekli "babana söyleyeceğim, baban dövsün seni." gibi gibi tehditler artık cidden çok sıkıldım bunaldım. "canlı derslerin bitsin şarj aletini atacağım, yakacağım, saklayacağım" gibi tehditler. Artık psikolojim kalmadı zaten şurada sınava 9 gün kaldı. Çok fazla tehdit ediyorlar etmeseler rencide ediyorlar, artık delireceğim o derece. Ellerimi falan kanatmaya başladım. Psikoloji falan kalmadı zaten arkadaş ortamında dışlanıyorum. Otur 2. dükkana bak diyor. Telefonum bozuk, bilgisayar götürsem olmaz. Kendi telefonunu vermiyor, okuduğum kitaplar bitti. Boş boş oturmamı istiyor. Kardeşimle eğlenip hem bakıp, hem de kardeşimle oynayayım vakit geçireyim diyorum, düzgünce otur deyip kardeşimi gönderiyor. Yalnız başıma bırakıyor beni. Sürekli elimi çimdikleyip "bilgisayarı atıp kıracağım, bekle sen" gibi tehditler. Artık çok bunaldım delirmek üzereyim. Öğretmenlerime derdimi anlattım, konuştular ama daha çok tehdit etmeye başladı. Ne kadar artık bıktım desem de anneme arıyor babamı "oğlun rahat durmuyor bir şey de " diyor telefonu bana veriyor. Babamda sayıp sövüyor, durumu açıklayamıyorum.

Eğer sorun okul ile ilgiliyse bir süre sonra ailen bu baskıyı azaltacaktır zaten ama değilse genel bir sorun var ise durum değişir. Şimdi tabii hiç bilmeden aileyi de suçlamak olmaz ama böyle bir durumda onların biraz daha suyuna gidebilirsin baktın hala her şeye rağmen baskı devam ediyor ya da artıyor o gibi durumlarda ya çekeceksin 18'ine kadar sonra gideceksin kendi düzenini kuracaksın zamanla bir şekilde ya da eğer psikolojik şiddet veya fiziksel şiddet görüyorsan devlet seni koruması altına alır tabii bunun için senin durumunun incelenmesi lazım diye biliyorum. Ama bu da bence kesin bir çözüm değildir ve psikolojini gene kötü etkiler. Belki ailen ile konuşup sana neden böyle davrandıklarını sorabilirsin en azından sebebini anlarsın, belki bu onların da durup düşünüp 'ben neden bu kadar kızıyorum' demesine sebebiyet verir. Dediğim gibi Allah yardımcın olsun.(ben olsam sabrederdim, ama çok aşırı bir baskı ya da psikolojik şiddet fiziksele falan dönerse de kaçmanın bir yolunu arardım.) Umarım yardımcı olmuşumdur.

Olabildiğince kafanı boşaltmaya çalış bağırsın çağırsın aldırış etme, bir süre sonra ne dese boşa olduğunu anlayacak ve susacak. LGS'ye az kalmış anladığım kadarıyla. Online derslere girmene izin vermiyorsa babanın yanında bol bol kitap oku ve konuları tekrar et. Seni istediği kadar tehdit etsin tepki verme, hiçbir şey olmamış gibi davran. Bırak o kafayı yesin.

Bunu yapmasinin bir sebebi var mi yoksa durduk yere mi yapiyor?
Durduk yere.
Tamam sorunları düzeltmeye odaklanacağım.
Telefonun nasıl bozuk?
Şarj almıyor, şarjını saklayacağım derken de bilgisayardan bahsediyor

Nasıl internete canlı derslere giriyorsun? O kısmı anlamadım.
Bilgisayar ile.
Baban ne zamandır hastanede?
2 gün önce evdeydi - 2 gün öncede hastanede kaldı - doktor taburcu etti ağrısı artınca tekrar gitti hastanede kaldı gözlem için.
Ailevi konular için danışmanlık vermek doğru olmaz.
Akışına bırak diyorum artık umursama öyle kendi halince takıl gitsin.
Git dışarıyı izle falan.
Bir türlü aklımdan çıkmıyor ama ailemi seviyorum ama annem inadina böyle davranıyor herhalde.
Ne yaptığın için tehdit ediyor ?
Bilmem ki, canı sıkılınca geliyor "ders çalış zaten g** göbek aldın aykırı, dersde çalışmıyon git dükkana bak." gibi gibi.
Eğer sorun okul ile ilgiliyse bir süre sonra ailen bu baskıyı azaltacaktır zaten ama değilse genel bir sorun var ise durum değişir. Şimdi tabii hiç bilmeden aileyi de suçlamak olmaz ama böyle bir durumda onların biraz daha suyuna gidebilirsin baktın hala her şeye rağmen baskı devam ediyor ya da artıyor o gibi durumlarda ya çekeceksin 18'ine kadar sonra gideceksin kendi düzenini kuracaksın zamanla bir şekilde ya da eğer psikolojik şiddet veya fiziksel şiddet görüyorsan devlet seni koruması altına alır tabii bunun için senin durumunun incelenmesi lazım diye biliyorum. Ama bu da bence kesin bir çözüm değildir ve psikolojini gene kötü etkiler. Belki ailen ile konuşup sana neden böyle davrandıklarını sorabilirsin en azından sebebini anlarsın, belki bu onların da durup düşünüp 'ben neden bu kadar kızıyorum' demesine sebebiyet verir. Dediğim gibi Allah yardımcın olsun.(ben olsam sabrederdim, ama çok aşırı bir baskı ya da psikolojik şiddet fiziksele falan dönerse de kaçmanın bir yolunu arardım.) Umarım yardımcı olmuşumdur.
İnanın bana karşına geçip konuşmayı denedim ama benle dalga geçerek beni linçleyerek bana cevap veriyor, hep kilolu olduğum için dalga geçiyor.

Durduk yere.

Şarj almıyor, şarjını saklayacağım derken de bilgisayardan bahsediyor.

Bilgisayar ile.

2 gün önce evdeydi - 2 gün önce de hastanede kaldı - doktor taburcu etti ağrısı artınca tekrar gitti hastanede kaldı gözlem için.

Bir türlü aklımdan çıkmıyor ama ailemi seviyorum ama annem inadina böyle davranıyor herhalde.

Bilmem ki, canı sıkılınca geliyor "ders çalış zaten g** göbek aldın aykırı, dersde çalışmıyon git dükkana bak." gibi gibi.

İnanın bana karşına geçip konuşmayı denedim ama benimle dalga geçerek beni linçleyerek bana cevap veriyor, hep kilolu olduğum için dalga geçiyor.

Anladım bazen yapılabilecek bir şey olmuyor herkesin psikolojisi çok farklı olduğu için o yüzden aslında böyle bir şeyi yaşamayan da bir yere kadar empati yapabilir. Bence sabredin bir şekilde evinizde olmak başka bir yerde olmanızdan iyidir ve olabildiğince muhatap olmamaya çalışın, mesela evdeyken odanız varsa odanızda kalın sürekli çok gitmeyin salona ya da yalnız kalabileceğiniz bir yere.

Geçen sene bende yaşadım az çok onları yemek masasına oturuyorduk sürekli ders muhabbeti. Sürekli iğneleme, azarlama ama sonuçta o senin annen senin için uğraşıyor o da senin gibi gergin sonuçta çocuğu ilk kez önemli bir sınava girecek. Tabii bağırması hiç hoş değil ama emin ol onlar senin iyiliğini istiyor ve seni çok seviyorlar.

Babam hasta, kuyruk sokumu kısmında iltihap çıktı. Bu yüzden hastanede, ona elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, bazen bocalıyorum ama annem beni babamla tehdit ediyor. Sürekli "babana söyleyeceğim, baban dövsün seni." gibi gibi tehditler artık cidden çok sıkıldım bunaldım. "canlı derslerin bitsin şarj aletini atacağım, yakacağım, saklayacağım" gibi tehditler. Artık psikolojim kalmadı zaten şurada sınava 9 gün kaldı. Çok fazla tehdit ediyorlar etmeseler rencide ediyorlar, artık delireceğim o derece. Ellerimi falan kanatmaya başladım. Psikoloji falan kalmadı zaten arkadaş ortamında dışlanıyorum. Otur 2. dükkana bak diyor. Telefonum bozuk, bilgisayar götürsem olmaz. Kendi telefonunu vermiyor, okuduğum kitaplar bitti. Boş boş oturmamı istiyor. Kardeşimle eğlenip hem bakıp, hem de kardeşimle oynayayım vakit geçireyim diyorum, düzgünce otur deyip kardeşimi gönderiyor. Yalnız başıma bırakıyor beni. Sürekli elimi çimdikleyip "bilgisayarı atıp kıracağım, bekle sen" gibi tehditler. Artık çok bunaldım delirmek üzereyim. Öğretmenlerime derdimi anlattım, konuştular ama daha çok tehdit etmeye başladı. Ne kadar artık bıktım desem de anneme arıyor babamı "oğlun rahat durmuyor bir şey de " diyor telefonu bana veriyor. Babamda sayıp sövüyor, durumu açıklayamıyorum.
Sana bu videoyu bırakıyorum umarım düzelir her şey
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ailenin neden bunları yaptığını herhalde sadece kendileri biliyor ama yaşamış biri olarak söylüyorum bir gün elbet bir gün sana bunu yaptıkları için pişman olacaklar buna eminim benim babam annem kardeşim ve ben iyi bir aile idik neler olduysa ailemiz şu an parçalandı babam cezaevine girdi onla konuşurken sürekli dediği bir şey vardı oğlum ben seni 2 ya da 3 defa dövdüm ve çok bağırdım hepsi için özür dilerim oğlum keşke ama keşke sana bunları yapmasaydim diye ağlamıştı görüşte. Bazen değerini bilmeleri için başlarına bir bela gelmeleri gerekiyor. Eğer yapabiliyorsan onlar ile çok muhatap olmamaya çalış zaten 14 yaşındasın yasitiz yani 4 sene sonra bu hareketleri devam ederlerse ayrıl onlardan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı