Annem ve babam boşanmak istiyor

BobMao

Femtopat
Daha fazla  
Annem ve babam 16 yıldır evli ve boşanmak istiyorlar. Ben ise 12 yaşındayım. Şimdi annemin hayatı çok rahattır bize yemek falan pişirir ama babam işinden ve çocukluğundan dolayı biraz sinirli ve stresli ve o yüzden babam, annem bazen bir şeyleri unutunca ya da yanlış yapınca sinirleniyor. Benim annem de hassas ve o yüzden kırılıyor.

Bu yıl ise boşanma kararı aldılar ve ben 7. sınıfa gidiyorum LGS senesinde boşanmayı planlıyorlar ve muhtemelen yeni bir şehre taşınacağız zaten 2 ay önce yeni taşındık ve ben de dersten dolayı aşırı takıntılı ve stresliyim dersi çok takıyorum ve o yüzden de biraz fazla sinirli olunca bu stres çok geliyor bana.

Gerçekten bazen kriz falan geçiriyorum bu stres yüzünden ve şimdi de annemlerin boşanma stresi falan gelecek üstüme. Sizce ne yapmalıyım bu stresi azaltmak için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Annem ve babam 16 yıldır evli ve boşanmak istiyorlar. Ben ise 12 yaşındayım. Şimdi annemin hayatı çok rahattır bize yemek falan pişirir ama babam işinden ve çocukluğundan dolayı biraz sinirli ve stresli ve o yüzden babam, annem bazen bir şeyleri unutunca ya da yanlış yapınca sinirleniyor. Benim annem de hassas ve o yüzden kırılıyor.

Bu yıl ise boşanma kararı aldılar ve ben 7. sınıfa gidiyorum LGS senesinde boşanmayı planlıyorlar ve muhtemelen yeni bir şehre taşınacağız zaten 2 ay önce yeni taşındık ve ben de dersten dolayı aşırı takıntılı ve stresliyim dersi çok takıyorum ve o yüzden de biraz fazla sinirli olunca bu stres çok geliyor bana.

Gerçekten bazen kriz falan geçiriyorum bu stres yüzünden ve şimdi de annemlerin boşanma stresi falan gelecek üstüme. Sizce ne yapmalıyım bu stresi azaltmak için?

Maddi durumlar iyise sıkıntı olmaz alışırsın. Bizimkiler beraber noldu ayda bir görüyorum yada görmüyorum. Yaş ilerledikçe önemsiz kalıyor. Şuanlık kafa dağıtmak için hikayesi iyi olan film izle ya da oyun oyna kafan dağınıksa iyi odaklanırsın hikayeye.

Maddi durumlar iyise sıkıntı olmaz alışırsın. Bizimkiler beraber noldu ayda bir görüyorum yada görmüyorum. Yaş ilerledikçe önemsiz kalıyor. Şuanlık kafa dağıtmak için hikayesi iyi olan film izle ya da oyun oyna kafan dağınıksa iyi odaklanırsın hikayeye.
Çok fazla dersim var hikayeye filme zamanım olmuyor ve maddi durumumuz iyi ama ruhsal durumum nasıl olur bilmiyorum.

Gerçekten kafana takmana gerek yok. Ayrı olmaları kavga etmelerinden iyidir. Sonuçta istediğin zaman onları görebilirsin. Ayrıca onları kavga ederken görüp huzursuz olmaktansa ayrı ama huzurlu olduklarını görmek hem senin için hem onlar için daha iyi olacaktır. Bu sana tecrübe katarak seni olgunlaştıracaktır ve böylece ileride yaşayacağın sorunlara karşı daha güçlü olacaksın. Bardağın dolu tarafına bak ve üstündeki yükü azaltarak iyi olmaya bak.

Stres konusuna gelirsek en basit yöntem olarak hobi edinmeye çalışabilirsin.

Hiçbir ailenin yapmaması gereken konu nice aileler 7-8 yaşlarında çocuğu olduğu halde boşanıyor çocuğa yazık, yaşınız daha 12 önüne bak stres yapma hafta sonları babanla takılırsın hafta içi evde olursun üzüleceksin elbet ama kendine zarar. Takma fazla kafaya her gün evde gürültü falan mı oluyor, hakaret var mı?

LGS'den bir şey olmaz zaten çoğu kişi ortaokul ortalamasıyla giriyor liseye fen lisesi falan istemiyorsan Anadolu liselerine ortalamanla girersin şöyle bir şeyde var Türkiye'deki ailelerin çoğu böyle ama hiçbiri boşanmaz boşanması gereken ama boşanmayan çiftlerdir eğer annen ve babanın maddi durumu iyi ise stres olacak hiçbir şey yok daha iyi olur okuldan eve geldiğinde kavga dinlemezsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı