Annem ve babam ölürse ne yapacağım?

Anne ve babanın ölümü halinde çocuklara bağlanan yetim aylığı %50 oranındadır.

Sigortalı çalışan baba ya da anne nin maaşının %50 si.

Dediğim gibi daha kredi kartım bile yok. Maaşı nasıl bağlıyorlar?

Eğer merak ettiğin yaşam kısmıysa yaşanıyor. Büyüdükçe alışıyorsun. 18 yaşına kadar kesintisiz, okumaya devam ettiğin sürecede devam eden bir maaş veriliyor. Eğer kadın olursan evlenene kadar maaş alırsın.

Allah senin annen baban vefat ettiği zaman çok etkileneceğini bildiği için, sana kaldıramayacağın bir imtihan vermez. Merak etme🙂
Aynen, o yüzden mi hem yetim hem öksüz sayısı bu kadar fazla :D . Allah neden onlara öyle imtihan veriyor?

Aynen, o yüzden mi hem yetim hem öksüz sayısı bu kadar fazla :D. Allah neden onlara öyle imtihan veriyor?

Allah hiçbir kimseye kaldıramayacağı yükü vermeyeceğini Kuran'da diyor. Herkesin dayanma gücü farklıdır. Buradan şunu anlamalıyız, Allah herkesi farklı nedenlerden imtihan eder ama onun dayanma gücünü aşan bir sıkıntı vermez.

Kendine bir şeyler katmaya bak. Mesela ben telefon ve bilgisayar tamiri yapabiliyorum. Babamın firmasında ön muhasebeye de bakmıştım. En kötü ihtimalle babamın tanıdığı bir yerlerde muhasebede çalışırım veya telefoncuda vs çalışırım. Ailenin evi varsa orada kalırsın zaten yoksa da ev sahibi biraz merhametli birisiyse sana yardımcı olur diye umuyorum. Akrabalarından da başta yardım alabilirsin. Şu an ebeveynlerinin ölümünü düşünme ama hayatta her zaman arkanda birileri olmayabilir. Kendine derslerin haricinden bir şeyler kat.

Öyle bir şey yok da aklıma takıldı az önce. Ben öğrenciyim ve maaşım yok. Annem ve babam (Allah korusun) ölürse, evi nasıl geçindireceğim? Devlet yardım ediyor mu?
Daha kredi kartım bile yok.

Merhaba, gerçekçi olacaksa devlet sizi umursamaz en kötü akrabalarınızın yanına yerleştirir sizi velayetinizi alır merak etmeyin 18 olunca çalışır kendinize bakarsınız yeter ki bir hedef koyun kendinize ve ona ulaşmaya çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı