Çözüldü Annemin akciğer grafisi nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, annem dün Adana şehir hastanesine gitti. Çıkan akciğer grafisi bu, herhangi bir kanser belirtisi yani tümör ya da nodül falan gözüküyor mu? Doktor bir şey olmadığını söylemiş kendinin dediğine göre. Adana'ya hastaneye beraber gidebilirdik ama üşendim, kendi gitti hastanede olduğunu kanıtladı video ile, e-Devlet'indeki görüntüyü epostaya yolladım ve akciğer grafisi 2 tane fotoğraf:

1.jpg

2.jpg

@QuaJiHuan

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Prime777 ilerleyen zamanlarda 1 ile 2 hafta içinde akciğer BT görüntüsünün yani tomografinin raporu çıkması gerekiyor çekildiyse. Sonradan raporu incelersin doktor nasıl yorumladığını.

Normal rötgen grafisi ise sadece doktorun yorumlamasına kalır.

Gördüklerime göre annende hafif dansite var yani enfeksiyon öncekine göre biraz azalmış. Öksürme sayısı azaldıysa bu dansitenin azalmasıyladır.

Son olarak akciğerin sağ tarafında bir şey gördüm nodül ama sıvı dolu gibi geldi bana yani iltihap gibi tam emin olamıyorum radyoloji doktorunun yorumlaması ve kesinleştirmesi doğru olur ben görüntüdeki bölgeyi işaretleyip ekleyeceğim.

Eklememem gereken bir şey daha var tomografi veya rötgen cihazına bakan personel sütyenin çıkartılması gerektiğini söylemesi gerekirdi temiz görüntü elde edilebilmesi için askı kısımları bazen görüntüde gözükebilir.
@Prime777 doğru söylemiş büyük olmadığı sürece rötgenden pek bir şey beklenmez. Tomografi ile detaylı bakılır varsa kitle veya şüpheli bir şey bu sefer pet tarama yapılır tutulum var mı?

Onun dışında önce ki yazımda belirttiğim gibi doktoruna düzenli şekilde gitsin testlerini zamanında olsun ve iyileşmek için biraz çabalasın.

Biraz zamana yaymak gerekiyor süreci yani gözlemlemek lazım düzelme ne kadar olacak veya sıkıntıları devam edip etmediği gibi biraz sabret ve gözlemle sonra doktora gidersin. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay sonra doktor kontrol için çağırmıştı o zamana kadar sabret.

@Prime777 doğru söylemiş büyük olmadığı sürece rötgenden pek bir şey beklenmez. Tomografi ile detaylı bakılır varsa kitle veya şüpheli bir şey bu sefer pet tarama yapılır tutulum var mı?

Onun dışında önce ki yazımda belirttiğim gibi doktoruna düzenli şekilde gitsin testlerini zamanında olsun ve iyileşmek için biraz çabalasın.

Biraz zamana yaymak gerekiyor süreci yani gözlemlemek lazım düzelme ne kadar olacak veya sıkıntıları devam edip etmediği gibi biraz sabret ve gözlemle sonra doktora gidersin. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay sonra doktor kontrol için çağırmıştı o zamana kadar sabret.

Tedavi derken ne demek istiyorsunuz hocam? Herhangi bir hastalik daha raporlarda falan da gormedim, yoksa kotu bir durum var da demiyor musunuz? Adana'daki doktor ilac yazmadigi icin Osmaniye'dekine tekrar gitsin bakalim ne olacak ama gitmesi biraz zaman alabilir, randevu 5 gun sonrasina falan veriliyor.

@Prime777 kötü bir durum yok olsa zaten doktorlar ek tetkikler yapacaklar ileri incelemeye alırlar tanı koyarlardı. Kötü durum olsa önce ki yazımda sorduğum belirtilerin hepsini göstermesi gerekirdi.

Doktor da zaten ilaçlar vererek tedaviye başlatmış ve zamanla annenin konforunda düzelme oluşmuş. Düzenli takip ve ilaç tedavisi annenin konforunu iyileştirip hastalığın olabildiğince düzelmesini sağlayacaktır.

Öncelikle doktorunuzun dediklerini ve verdiği testlerin takibi yaptırın. Endişe etmeni gerektirecek durum yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı