Annemin ders baskısı

Selam arkadaşlar, ben bu sene LGS'ye girdim ve beklediğimin çok altı bir Anadolu lisesine girdim. Aslında hiç kötü bir yer değil ama annem sonuçlar açıldıktan sonra bana çok kızdı. Bağırdı ben de kendimden utandım dahası giriş katta da komuşumuzun oğlu da LGS'ye girdi ve 0.50 yüzdeliğe girince annem bana çok kötü bağırdı. Çünkü onun ile rekabet içerisindeydim tabii ben de yaklaşık olarak 2 ay boyunca ne annemin ne de babamın yüzüne bakamadım.

Çok pişmandım YouTube'a girdim ve bazı kanalların 9. sınıf videolarını izledim not tuttum. Annem görünce benim göz boyamak için yaptığımı söyledi ama ben gerçekten hevesliydim. Daha sonra okullar uzaktan eğitime başladı ve benim okulum gerçekten ilgiliydi ama anneme ben ne zaman okulumla ilgili bir şey söylesem beni hep tersledi. Ben çok üzülüyordum ama çalışmaya devam ettim. Bana tek yardım olan babam oldu. Beni anladı bana inancı tamdı bende yaklaşık bir aydan beri canlı derslerime giriyorum. Toplam 2 saat günde onun harici devlet kitaplarını inceleyip ders ders notlar çıkardım. Kendim video izliyordum ama annem bunların yalan olduğunu söylüyordu ama ben defterimi göstersem de gene tersledi.

Aha cuma günü biraz telefonuma bakarken bana senin içinde heves yok senden bir şey olmaz dedi ben ne yapayım arkadaşlar hedefim pilot olmak ama bu baskıyla hiçbir şey olamayacağım.
Annenizin yaptığı aşırı yanlış. Ve tahminen komşu çocuğu seni geçtiği için utanmış(saçmalık bu). Sen önüne bak. Bizzat üniversite sınavında gördüm ki hangi lisede okuduğunun bir önemi yok. İş sende bitiyor.
 

Geri
Yukarı