Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan'ın hesabı çalındı, çalan kişi 500 TL karşılığında hesabı geri vermeyi teklif etti

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan'ın İnstagram hesabı kimliği belirli olmayan kişiler tarafından çalındı, Çalan kişi, Balkan'ın sosyal medya hesabı üzerinden dolandırıcılık yapmaya çalıştı, mesajı alan kişiyle arasında bir diyalog geçti. Hasan Sınar adlı kullanıcı, mesajı sosyal medyada paylaştı. Hasan Sınar'ın, konu hakkındaki açıklaması:

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan'ın İnstagram hesabını ele geçiren dolandırıcı kardeşimizle eğitici bir sohbet. Ceza adaleti sistemi caydırıcılıktan uzaklaştıkça, faillerin öz güveni ve cesareti işte böyle artıyor."

Aralarında geçen muhabbet:

1630255267791.png


Bir haftadır başkanın hesabı dolandırıcıların elindeydi, hesap geri alınamadı ancak şikayet yoluyla hesap kapatıldı. Böylece dolandırıcı hesabı kullanamaz oldu.
Şaka bir yana artık 500 TL'nin bile değeri kalmamışken 500 TL için böyle risk alması tamamen saçmaydı. O hesapla işim bitti dediğine göre birçok kişiyi büyük ihtimalle dolandırdı. Hesabı vermeden önce de ne kadar koparırsam kârdır mantığıyla baktı gibime geliyor. Hesabı alamadılar ancak hesap kapatılmış oldu. Böylece dolandırıcı da hesabı kullanamıyor.

 
Adamın 500 TL peşinde olmadığı ortada, muhtemelen ya ismini duyurmaya çalışan birisi, ya da başka hesabı olan birisi. Normal şartlar altında 500 TL'ye kim kimin hesabını çalar zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı